Brev:
Sovevaner, rytme og rutiner
Kære Helen
Tusind tak for dit svar. Dagsplanen har indtil videre hjulpet rigtig godt - han har nu taget en lang middagslur flere dage i træk på 1½ - 2½ time og formiddagsluren er også på min 45 min.
Vi har dog lidt problemer når vi når til aftenstid fordi når kl bliver 18 er han bare SÅ træt... De sidste par dage er han vågnet fra eftermiddagsluren kl 15.30 og så er der langt til 19.30! Problemet er at jeg jo egentlig vil give dig ret i at det giver problemer når han får en for sen powernap, men 4 timer vågen tror jeg nu alligevel er for lang tid at for ham - eller hvad?
Og vi har ikke set de store resultater mht at vågne om aftenen endnu - hverken med eller uden powernap... Uden powernap er han dog klar til at gå iseng væsentlig tidligere fx 18.30, men hvis vi putter ham allerede der så får han vællingen meget tæt på aftensmad (17-17.30). Dette resulterede den aften i at han vågnede efter kort tid og gylpede en hel masse og var skidt tilpas... Det er selvfølgelig ikke sikkert at det kun var derfor!
Så mit spg er derfor:
Hvis vi skal give ham en powernap/3. lur hvornår og hvordan gør vi det så bedst? Skal vi fx vække ham efter 10-15 min?
Eller er løsningen at han stille og roligt skal sove længere i de 2 lure formiddag og eftermiddag? igår sov ...
... han 2 x 1 t og 45 min og var ok at holde vågen og faldt fint i søvn ca 19.30, men vågnede efter ca 1 time og var herefter lysvågen og glad helt til 23.30... Men det skal også siges at vi var i byen og kan derfor ikke helt sammenlignes med. Tror faktisk det havde lykkedes ok hvis vi havde været hjemme. Og dermed mit næste spg:
Hvordan gør vi bedst hvis vi er i byen? Har du nogle gode tip der? Det betyder meget for os at vi kan komme ud og besøge venner med ham. Til gengæld er vi selvfølgelig indstillede på at indrette os efter ham når vi er afsted! Vi plejer at tage barnevognen med og putte ham i den. Igår tror jeg desværre han vågnede så meget op fordi der var lidt larm... Men efterfølgende var det umuligt at få ham til at sove. Og betyder det meget i forhold til hans rytme at han engang imellem får lov at være oppe som igår?
Og så mit sidste spg:
Tinus's dagsplan kan jo aldirg blive helt stringent da hans søvn jo altid vil variere lidt. Når den gør det, skal vi fastholde selve spisetidspunkterne så vidt muligt eller skal de følge soverytmen? Tænker selv det første... Fx hvis han vågner tidligere skal vi forsøge at trække tiden lidt så skemåltiderne fortsat ligger ca 8, 12 og 17.
Håber du kan finde rede i alle mine spørgsmål ;0)
De bedste hilsner
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
Viden om børn:
Fed creme til børneeksem
Har dit barn børneeksem, er det vigtigt med en god hudpleje - og fedtcremer med en høj fedtprocent forebygger hudeksem. Hudpleje er vigtigt året rundt, men især i vinterperioden, hvor den kolde luft udtørrer huden ekstra meget, er det ekstra vigtigt med en god creme.
Til både behandling og forebyggelse af børneeksem, er det vigtigt at vælge fed creme fremfor lotion. En lotion indeholder meget vand og fordamper derfor hurtigt fra huden, og giver derfor ikke huden den nødvendige...
Reagensglasbefrugtning, IVF og ICSI
Reagensglasbefrugtning er en fertilitetsbehandling, som bruges hvis insemination ikke er lykkes 3 gange, hvis manden har stærkt nedsat sædkvalitet eller hvis kvinden har ødelagte æggeledere.
Det er en behandling for selve undfangelsen sker uden for kroppen - i et reagensglas.
- Man stimulerer kvindens æggestokke med en kraftig hormonbehandling, der modner op til 10-12 æg på en gang. Disse tages ud, et indgreb der foregår under under lokalbedøvelse.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.