Brev:
Nedtrapning af amning, hvordan?
Kære Helen
Jeg er mor til verdens dejligste dreng på ti måneder (Christian). Han er glad og livlig, men meget morsyg lige i øjeblikket. Vores familie består også af en storebror på fem år, som lille Christian er utrolig glad for.
Mit spørgsmål handler om amning. Christian er glad for sin skemad, og er en stor dreng på 13 kg. MEN han bliver ammet alt for meget, og jeg vil rigtig gerne trappe ned, da jeg skal tilbage på arbejde d. 11 august. Jeg har en lejrskole snart, så selvom jeg gerne ville fortsætte, skal vi helt ud af amningen inden 15. september. Far har orlov i seks uger, når jeg starter arbejde igen, så han skal stå for opstart i vuggestue, pasning mens jeg er på lejr osv.
Vi er ”nede” på tre amninger i løbet af dagen, men vores nætter er frygtelige. Han kræver mig/mælk/tryghed næsten en gang i timen. Når far tager over og vil trøste uden amning, skriger han i timevis, og det er jeg ikke tilhænger af. Han er meget tryg ved far, som virkelig er meget ”på” i forhold til den daglige pasning. Om natten er det bare kun mor der kan trøste, og han vågner ofte. Han har altid sovet på eget værelse, og det har ...
... fungeret fint, men nu ligger han efterhånden mere i vores seng, da nætterne ellers er et løb fra værelse til værelse. Jeg er ved at være ret tyndslidt og synes vi har prøvet det meste (sut – som han ikke vil vide af, nussen i egen seng osv.)
Som du sikkert kan forstå, har jeg brug for et råd. Vi er klar til at prøve, hvad det skal være. Jeg har bare brug for at vide, hvordan vi griber situationen bedst an?
Her er vores dagsplan:
5.00 – Christian vågner og ammes, står op
6.30 – grød og vand
8.00 – 9.30 sover
10.00 – bolle og frugt, rugbrød, øllebrød el.lign + mælk (mme)
12.00 – frokost (middagsrester, rugbrødshapsere og sødmælk)
12.30 – 14.30 sover
15.00 – frugt, brød eller grød, amning
Sover nogen gange en kort lur på 30 min
17.30 – aftensmad mos el. familiemad
19. 00 – amning
20.00 – 125 ml vælling på flaske og puttes til natten
Vågner herefter ofte, vi prøver ikke at amme igen før midnat, men må ofte ”bukke under før”. Ingen nat uden tre amninger – selvom han tilbydes vand af kop.
Håber du kan hjælpe os videre. På forhånd tak for din hjælp.
De bedste hilsner fra Anna (og familien)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
24. oktober 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
9 måneder og sover ikke igennem om natten
Hej Helen. Jeg kan ikke forstå, hvorfor vores dreng A. på 9 måneder ikke...
Viden om børn:
Barselsorlov
I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...
Gylp
Når barnet spiser, sluger det ofte lidt luft, eller kommer til at spise for meget eller for hurtigt. Det resulterer i, at barnet ofte gylper efter et måltid, og det er helt normalt. Ofte er det, når barnet bøvser, at der kommer lidt mælk med op.
Hvis dit barn får flaske, kan du forsøge med en anden type flaskesut. Hvis hullet er for stort, så løber mælken for hurtigt. Du kan også forsøge at ændre spisestillingen, så dit barn sidder mere lodret, når det får mad.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
tak fordi du eksisterer! I 6,5 måned - siden min søn kom til verden - har jeg benyttet mig af din hjemmesiden og læst adskillige hjælpsomme svar/spørgsmål/artikler mm. Hvilken lettelse i øvrigt, at en del førstegangsmødre føler det samme som jeg selv; overvældet af kærlighed, nervøs, urolig, lykkelig, nysgerrig, komplet for meget etc etc:)
Din kærlige og varme jargon gør, at man straks føler sig tryg i at “dele” ens liv og baby med dig!