Annonce

Annonce

Svar: Bærestilling og bæresele


18. juli 2008

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udstyr.

Hej igen.

Der er ikke samme belastning på barnets ryg, når man bærer barnet på armen, som når barnet sidder i en bæresele. På armen vil man helt naturligt skifte stilling og flytte barnet lidt rundt, fordi man mærker tyngden og belastningen på sin egen arm og når barnet på den måde får et bevægelsesskift, så skifter belastningen på barnets ryg.

I en bæresele sidder barnet på samme måde hele tiden og sidder således mere passivt og stille. Det kan aflaste forældrenes arme en gang imellem og således være praktisk og med den alder jeres dreng har nu, så vil han kunne side med ansigtet ud mod verden i en bæresele. Når han sover bør han dog vende ind mod jeres brystkasse med sit ansigt og aller helst lægges ned og sove liggende. Det er nemligt begrænset, hvor længe han kan sidde i selen - max 45-60 minutter af gangen og kun 1 gang dagligt.

Hvor længe han kan sidde afhænger dog også af hvor meget han genrelt sidder, hvis han også sidder i skråstol, ...


Annonce

... autostol og lignende, så sidder han forholdsvis meget og tåler således ikke at sidde i bæresele særlig lang tid. Modsat, hvis han aldrig sidder i skråstol, autostol eller lignende, så kan han godt tåle at sidde længere i en bæresele en gang imellem. Det er altså den daglige belastning på hans rygsøjle som skader.

Samtidig vil han forholdsvis hurtigt blive for tung at bære i en bæresele. Nu ved jeg ikke hvad han vejer, men når han når op på 9-10 kg, så vil han være meget tung at have i en bæresele og derfor er det ofte begrænset, hvor længe man reelt kan bruge den. Mange børn når jo op på denne vægt ret hurtigt ...


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Alternativet er en slynge, her er der ikke belastning på barnets ryg på samme måde og barnet vil kunne sidde i en slynge i længere tid af gangen. Mange bruger også slyngen til barnet er over et år.

Måske kender I nogen der har en bæresele I kan låne, så kan I bruge den i de måneder det er relevant.

Fortsat held og lykke med det hele.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.

Jakke og flyverdragt i autostol?

Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...

Læs hele brevet og Helens svar


7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.

Uld til baby, hvordan?

Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tænder

Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.

De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.

Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...

Læs mere i Babylex

Lægeundersøgelser baby og børn

I Danmark er det fastlagt ved lov, at alle børn skal tilbydes forebyggende helbredsundersøgelser ved egen læge. Det anbefales at bestille tid hos lægen, når barnet er henholdsvis 5 uger, 3 mdr., 5 mdr., 1 år, 15 mdr., 2 år, 3 år, 4 år, 5 år og 12 år.

Undersøgelserne indeholder også vaccinationer og en samtale med lægen, hvor I taler om barnets trivsel, og om barnet udvikler sig som forventet. Lægen vil måle og veje barnet og her se, om barnet følger sin vækstkurve. Barnets...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

TAK for din fantastiske brevkasse! Jeg har overhovedet ikke tal på, hvor mange gange jeg har hentet uvurderlig hjælp ved at læse dine svar på alle mulige problematikker om tør hud, sutteflaske, søvn, afføring, øjenbetændelse osv. osv.

1000, 1000 tak!

Du gør livet nemmere for nybagte forældre og deres afkom. 😊

De bedste hilsner fra
Lise, mor til dejlige Anna på snart 5 mdr.


Annonce