Brev:
Neglebideri og lang indsovningstid om aftenen
Hej Helen
Håber du nyder sommeren!
Jeg har et par spørgsmål vedr vores datter, Ella, der nu er 2½.
Hun er begyndt at bide negle/fingre (huden omkring neglene). Det har vel kommet lidt efter lidt over det sidste ½ år. Vi vil selvfølgelig gerne af med vanen - men hvordan? Jeg har ikke indtryk af at neglebideriet skyldes andet end vane - altså ikke noget psykisk reaktion - men jeg kan selvfølgelig tage fejl? Jeg tænker om det måske er i mangel af sutten? Vi forsøger at tilbyde sutten når hun skal sove og hvis hun fx slår sig (som trøst).
En anden ting vi gerne vil have dit input til er sovetider. Som det er nu står Ella op ved 6.30-7 tiden, hvor vi vækker hende. I weekenderne vågner hun ca. samme tid af sig selv. Hun sover til middag ...
... fra 12.30 og i ca. 1½-2 timer, men også op til 3 timer. Hun kommer i seng kl 20. Når hun kommer i seng om aftenen går der mellem ½ og 1½ time før hun falder i søvn - vi hører ikke noget til hende, hun ligger bare i sin seng, kigger måske lidt i bøger eller leger med bamsen i sengen. Er der noget problem i den lange indsovningstid om aftenen?
De få gange hun er kommet i seng senere, fx kl 21 er mønsteret det samme. Jeg er altså i tvivl om jeg skal forsøge at sikre hun er mere træt om aftenen, fx ved at skære i middagslur, stå-op-tid eller gå-i-seng-tid - eller om det er helt fint hun er længe om at falde i søvn? Det kan jo være at det bare er dejligt for hende og hun slapper af med at være sig selv…
Glæder mig til at læse dit svar!
Ellas mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
21. august 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej igen Helen Og som altid tak for dine meget grundige svar! Hvor er det...
Viden om børn:
Feber
Børns temperatur kan stige pludseligt. Dette skyldes, at deres evne til at kunne regulere temperatur ikke er fuldt udviklet. Den normale temperatur ligger mellem 36,5 og 37,5 grader celsius. Det er normalt, at temperaturen er ½ grad højere om aftenen end om morgenen.
Når temperaturen stiger, og der er tale om feber, vil barnet fryse, være koldt og blegt. Når feberen har fundet sit leje, bliver barnet derimod varmt og får blussende røde kinder. Et barn der har feber, skal have...
Rotavirus
Rotavirus er den hyppigste årsag til diarré og opkastninger hos spædbørn. De fleste børn smittes mens de er mellem 6-24 måneder. De får kraftige opkastninger, vandig diarré og måske feber og barnet er i risiko for at få væskemangel. Symptomerne kan vare op til 7 dage.
Tegn på væskemangel er tørst, irritation, uro, sløvhed, indsunkne øjne, tør mund og tunge, tør hud og sparsom vandladning. Hvis du ikke kan få dit barn til at drikke og du oplever et eller flere af ovenstående tegn...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.