Annonce

Annonce

Svar: Udvikling, ritualer og adfærd


17. juli 2008

Kategori:
Alder:
20 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære mor

Jeg bliver bestemt ikke træt af at læse dit brev. Du beskriver jo en fantastisk lille dreng, som stortrives på alle måde, og som virkelig er godt igang med sin udvikling. Han er bestemt en kvik dreng og hvor er det dejligt:o)

Man skal ikke pace børn, altså forsøge at få dem til ting, som de udviklingsmæssigt (fysisk og mentalt) ikke er parate til. Men man må meget gerne støtte dem i den udvikling de er igang med og derfor må du naturligvis gerne give ham små udfordringer i dagligdagen. Han synes jo det er sjovt og vil jo selv rigtigt gerne - oplever du at det bliver for meget, så stopper du naturligvis med det samme.

Han er stadig ikke så gammel og derfor er det svært at sige noget om, hvordan han videre vil udvikle sig og hvad han er for en dreng. Børn er ikke ens og de lærer meget forskelligt. Nogle børn lærer ting meget hurtigere end andre børn, de skal kun have tingene vist en enkelt gang, så husker de det og ved det til næste gang. De optager og forstår simpelthen information lidt hurtigere end andre børn gør.

De skal naturligvis mødes netop der, på det niveau de har uanset hvilket niveau det så er på. Det er bedst for barnet, for hvis man ikke møder barnet, hvor det er, så vil barnet føle sig ...


Annonce

... forkert, føle sig dum, føle sig anderledes og der er jo intet i vejen med at være som man er. Derfor skal børn altid vide at de er dejlige, skønne, elskelige, fordi de ligepræcis er den de er og ingen andre og det lærer man dem blandt andet ved at møde dem på deres niveau.

Med hensyn til at hans pylrede periode og morsyge, så handler dette sandsynligvis om at han lige nu går igennem en udviklingsfase, hvor han fornemmer lidt mere fare. Altså at noget kan være farligt. Han løber, falder og slå sig. Eller han klatrer op og kan ikke selv komme ned. I vuggestuen tager børnene legetøjet fra ham, skubber til ham eller lignende. Livet er således ikke så simpelt som det var en gang og det betyder at han naturligt lige nu bliver lidt mere tryghedssøgende.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det er fint at du tager over, men lad også far komme lidt på banen, så far fortsat også kommer ind og siger godnat, så far fortsat er den der bader osv. Jeres dreng skal mødes, men far skal heller ikke skubbes helt ud.

Med hensyn til søvn og søvnbehov så er det umiddelbart fint med 1-1½ times middagslur og ca 11 timers nattesøvn. Sover han lidt mindre nogle dage er det også helt okay - her må du tro på at han regulere det fint selv.

Rigtig meget held og lykke fortsat:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Feberkrampe

Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.

Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...

Læs mere i Babylex

C-Vitamin

Vitamin C findes i frisk frugt, grøntsager og kartofler. Danske børns indtag af vitamin C er normal tilstrækkeligt og Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor ikke ekstra tilskud af vitamin C til mature børn.

Præmature børn, dvs. børn født før 37 uge har mindre depoter af jern, vitaminer og mineraler end mature børn. Det gælder især for de fedtopløselige vitaminer A, D, E, K, men også for C-vitamin.

På neonatalafdelingerne vil det præmature barn få ekstra tilskud af...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dine tidligere svar som er virkelig brugbare.

Jeg er glad for din tilgang til barnet. Synes det kan virke meget frustrerende at der stilles store krav til de små og at der er en holdning til at man bare skal tage "kampen" med dem og dermed have sig et ulykkeligt barn. Så hvor er jeg glad for at have dig!

Med venlig hilsen
Pernille, mor til dreng på 6 måneder


Annonce