Svar: Plan for mad og søvn - 6 mdr.
Kære Heidi
I forhold til at din dreng nu er 6 måneder gammel, så lyder det rigtig fint med 3 måltider skemad og det er fortsat en god idé at tilbyde ham flaske ca 6 gange dagligt. Det gør ikke noget at han ikke drikker meget store mængder hver gang, hans indtag og din beskrivelse for dagen lyder rigtig fint og passende for hans alder.
Du er nødt til at give lidt fleksibilitet i forhold til hvornår han vågner om morgen og hvad tidspunkt hans middagslur ligger på. I forhold til at sove igennem om natten, så tænker jeg at han umiddelbart måske ikke behøver flasken kl. 2.30. Ville det mon ikke være muligt at få ham til at sove videre uden flaske der og så i stedet satse på at han spiste en lidt større mængde mælk kl. 5.30, hvorefter han så kunne sove lidt videre.
Det er som udgangspunkt en god idé at give ham mælk inden midnat men nogle gange må man forsøge sig lidt frem for at finde ud af hvad der fungerer bedst ... har du f.eks. forsøgt ikke at vække ham, men at se hvad tid han selv vågner? Hvis han vågner at sig selv kl. 24 så ville han måske kunne spise lidt mere og hvis vi forestiller os at han så kunne indtage måske 150ml mme på det tidspunkt istedet for de 100ml kl. 23, så ville han måske også kunne springe flasken kl 02.30 over.
En plan for dagen kan se således ud:
Tidlig morgen 05.30: Flaske og sover lidt videre.
Morgen 7.30-8: Grød, forsøge med lidt grovere grødtyper som havregrød, det mætter lidt mere.
Formiddag 9: Tilbyde lidt frugtmos, evt. lidt frisk frugt i hånden, f.eks. en appelsinbåd, der er blød at sidde med og suge saften ud af. Vand af kop.
Puttes til formiddagslur ...
... med en flaske mme kl. ca 9.30
Frokost 11.30-12: Grøntsagsmos med kød eller fisk, tilbyde lidt agurkestænger, evt. en brødskorpe eller lignende at sidde med. Vand af kop.
Puttes til middagslur med en flaske mme ca kl. 14. Det vil sige at flasken lige efter grøntsagsmosen tages ud og i stedet spiser han måske en lidt større mængde inden luren her.
Eftermiddag 16: Flaske med mme, evt. lidt frugt som om formiddagen.
Aften 18: Grøntsagsmos med kød eller fisk, vand af kop. Tilbydes igen her brødskorper, agurkestænger eller lignende i hånden.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Puttes til natten kl. ca 19.30-20 med en flaske mme
Sen aften 23-01: Flaske med mme. Prøv at se om han selv vågner og derfor vil indtage så stor en mængde at han begynder at kunne springe flasken midt nat over.
Vågner han midt nat kl. 02.30, så forsøg at hjælpe ham til at skifte stilling og blive puttet igen uden at få mælk. Hvis han spiser som ovenfor beskrevet, så burde han være dækket rigtig fint ind i løbet af dagen.
Som du kan se er det altså flasken midt nat og så flasken lige efter grøntsagsmåltidet til frokost at jeg foreslår du forsøger at fjerne.
Du skal være opmærksom på at når han vågner om natten, så skyldes dette ikke nødvendigvis sult, men at han har en motorisk uro og får sig lagt i nogle stillinger, som han har svært ved at flytte sig fra. Derfor har han brug for at du hjælper ham med at blive lagt rigtig dejligt igen, at du kærtegner ham og putter ham med dynen evt. giver ham en sut osv. for på den måde at hjælpe ham videre i søvnen uden at få mælk.
Jeg håber at ovenstående plan hjælper dig lidt videre, rigtig meget held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Legetøj til baby og børn
Barnet har bedst af det nære samspil, der er mellem barnet og forældrene. Men i takt med at barnet bliver større og begynder at forholde sig lidt mere til verden omkring sig, vil det være godt, at der er legetøj, som barnet kan kigge på og undersøge.
Når barnet begynder at gribe, skal legetøjet passe til barnets lille hånd, og det er vigtigt, at legetøjet også egner sig til at komme i munden. Tingene skal være solide og uden skarpe kanter og spidser. Brug så vidt muligt legetøj,...
Sushi til børn
Børn må gerne få sushi - men der er nogle ting du skal overveje:
- Fisken der bruges skal have været frosset ned til - 20 grader i mindst 24 timer. Der kan forekomme parasitter i fisk og disse dræbes ved frysning.
- Sushien skal fremstilles under hygiejniske forhold. Den bør spises samme dag som den er lavet og køber du den færdigpakket skal du være opmærksom på korrekt opbevaringstemperatur og holdbarhedsdato.
- Børn under 3 år må højst spise 25...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen
For gud ved hvilken gang er jeg på din hjemmeside for lige at tjekke, hvordan det nu er med forkølelse og graviditet. Jeg har brugt siden så mange gange. Og hver gang har jeg fået højt kvalificerede og superpraktiske og tryghedskabende svar. Det vil jeg bare lige sige tak for.
Mvh Birgitte