Brev:
Vågner tidligt - 8 mdr.
Hej Helen
Vi er kommet ind i en lidt dårlig søvnrytme især om morgenen og har brug for et godt råd:
Det starter med, at den ene tvilling, Thea, bliver urolig omkring kl. 4-4.30 og skal have sut 2-3 gange. Ca. 5 vågner hun mere, græder og vil op. Selvom vi er stille, vågner den anden tvilling, Jacob, og begynder at græde. Han kunne ellers nok godt sove lidt videre, hvis han ikke bliver forstyrret.
Jeg har forsøgt at putte dem tilbage i seng efter amning - uden held. Vi har også forsøgt bare at putte dem uden at komme op samt givet dem legetøj i sengen i håbet om, at de kan underholde sig selv. Dog ender det altid med, at vi enten står helt op, eller at de kommer ind i mors og fars seng. Vi kan se, at de meget ofte stadig er trætte, men de rumsterer rundt og forstyrrer hinanden, så ingen får sovet igen.
Resultatet er, at de begge er vågne fra kl 5 og kan derfor næsten ikke holde den gående til formiddagslur kl. ca. 8.30. Ofte bliver morgenmaden hastet igennem, fordi de er så trætte. Det er synd for dem og er ikke særlig hyggeligt.
Dette står på uanset, hvad tid de er kommet i ...
... seng og det er ikke altid, de indhenter det tabte til formiddagsluren. Her sover de alt mellem 1.5-3 timer. Nogen gange vågner de pludseligt med et højt skrig som om, de har drømt noget ubehageligt. Det sker oftest for Jacob om formiddagen og for Thea om morgenen. Fysisk har de også en del uro - ligger på tværs og vender sig på maven (det er vist lige den alder...).
Vi vil helst holde en fast rytme med dem, men den bliver ind i mellem forstyrret af ærinder om eftermiddagen, eller hvis vi er ude om aftenen.
Jeg synes, at det er meget tidligt at starte dagen kl. 5, for det bliver altså en meeeget lang dag. Det virker også meget tidligt at putte dem til formiddagslur allerede kl. 8.
Dagens rytme ser cirka således ud:
Vågner 5 og kommer oftest ind i mors og fars seng
Ammes 5-6
Op og lege 6-6-30
Morgenmad 8
Puttes med flaske 8.30
Frokost 12
Eftermiddagslur alt mellem 13.30 og 15
Eftermiddagsmåltid 15-15.30
Aftensmad 17.30-18
Puttes med amning 18-19 alt efter, hvor trætte de er
Flaske cirka ved midnat.
Har du et godt råd?
Hilsner fra en træt familie
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
Viden om børn:
Barnløshed
De fleste par har en naturlig forventning om blive forældre på et tidspunkt. Men for nogle sker det dog ikke bare af sig selv.
Hvis man som par forsøger at blive gravide gennem et år, uden at de lykkes, så betragtes det som ufrivilligt barnløshed. Statistikken siger, at ca 80 % vil bliv gravide i løbet af et år.
Årsagerne til at man ikke bliver gravid kan være rigtig mange og det tager tid at finde frem til den rigtige behandling for det enkelte par. Derudover er...
Nysgerrighed børn
At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.
Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.