Brev:
Turbo-amning
Kære Helen
Håber, du har nydt ferien!
Jeg har skrevet til dig før ang. min datter og hendes behov for mad/søvn og fik brugbart svar, så nu skriver jeg igen ;-)
Det viste sig ved 5-ugers undersøgelsen, at min datter ikke tog nok på i vægt, og vi blev derfor indlagt - dog kun ganske kortvarigt - på børneafdelingen, så de kunne kontrollere, hvad der evt. var galt, hvor meget hun spiste etc. Konklusionen var, at hun sandsynligvis har ”sovet et måltid om dagen væk”, så vi fik besked på at amme hende hver tredje time, og det har vi så gjort siden (2 uger).
Jeg har ammet med brik indtil for nylig - faktisk begyndte jeg at amme uden brik fra det ene bryst på sygehuset og har for et par dage siden ”smidt brikken” på det andet bryst også. Det er jo alt sammen meget godt, og jeg troede, at jeg nu endelig var kommet over alle amme-forhindringerne, og det skulle til at være lettere nu, men, men, men…
Nu er min datter så begyndt at gå helt bananas ved brystet efter blot 5 minutters amning. Hun slipper, klynker, tager fat, slipper, klynker, tager fat osv. - indtil hun bliver helt ulykkelig, græder og må trøstes med en sut. Jeg kan godt lokke hende til at tage fra ...
... det andet bryst i ca. 5 minutter, hvorefter samme reaktion kommer. Det har ikke umiddelbart nogen effekt at forsøge at ”snyde” hende ved at lægge hende til i tvillingestilling, det er snarere som om, hun bliver mopset over, at mælken efter de 5 minutter flyder langsommere. I starten kommer det meget hurtigt, og hun nærmest kløjes i det, derfor kommer jeg til denne konklusion.
Min mand giver hende en flaske med min mælk i om natten (mellem 80 og 100 ml.), som jeg uden problemer malker ud om morgenen. Kan det være denne ene flaske om dagen, der nu har fået hende til at afvise brystet, når mælken ikke løber hurtigt nok? Eller er det måske bare en fase, hun skal igennem?
Jeg er efterhånden temmelig frustreret over det ammeri… Synes, jeg har kæmpet en sej kamp og været meget tålmodig i forhold til at få det startet op, så jeg kan næsten ikke bære, hvis jeg skal stoppe nu. Specielt ikke, da jeg tilsyneladende har mælk nok.
Nu må vi selvfølgelig se, om hun bliver ved med at tage på, som hun har gjort, siden vi begyndte at amme hver tredje time døgnet igennem, men jeg aner altså snart ikke mine levende råd… Håber, du har gode forslag/råd at give!
På forhånd tak!
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.
Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....
Viden om børn:
Zoneterapi
Zoneterapi er en alternativ form for behandling, som bruges i flere situationer.
Nogle oplever, at det virker smertelindrende under fødslen, og andre synes, det hjælper, når deres barn græder meget på grund af mavekneb eller lignende.
Zoneterapeuter findes mange steder. Hvis man ønsker at få zoneterapi under sin fødsel, kan man spørge på fødestedet, om en jordemoder kan tilbyde dette. Hvis man ønsker at bruge zoneterapi til sit barn, så skal man selv finde en...
Rødbede
Fra 6 mdr´s alderen kan du godt begynde at give dit barn rødbede, hvilket mange børn elsker og de kan give mosen en meget flot farve. Rødbeder kan også bages i ovnen sammen med andre rodfrugter.
Du skal dog være opmærksom på at rødbeder indeholder nitrat og derfor kun bør udgøre 1/10 af den portion mos, som barnet spiser. Alternativt bør de kun gives med ca 14 dages mellemrum.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.