Svar: Om grøntsager
Kære Tania
Det er rigtig godt at tilbyde ham grønt inden aftensmaden og til frokost præcist som du gør - det er faktisk det jeg meget ofte anbefaler forældre at gøre, så det kan jeg kun bifalde:o)
Det er ofte sådan at børn ikke bryder sig om kogte grøntsager og nu hvor din dreng er blevet så gammel at han kan tygge godt og spise almindelige rå grøntsager, så er det rigtig fint at give ham dem rå - det er dog rigtigt at muligheden for variation ikke er så stor på denne måde, men det er dog bedre end ingenting og så må andre former for grøntsager komme hen af vejen.
Råkost, hvor man blander f.eks. reven gulerod, æble og lidt rosiner kan godt gives sammen med den varme mad. Det kan være en måde at lære ham på at man godt kan spise begge dele samtidig. En bagt kartoffel med ...
... lidt dressing kan også være et hit og nogle gange kan man også få børn til at spise grøntsagssupper - især hvis der på toppen drysses lidt baconterne eller lignende. De ser jo ikke at suppen består at både gulerod, porrer, selleri, kartofler og lignende - det smager bare godt og så spiser de det.
Græsker suppe kan også smage godt eller du kan lave lidt sursød sovs sammen med lidt ris, hvor der er bambusskud, hestebønner og lignende i. Nogle gange kan man også skjule grøntsager i kødsovs eller putte det i hjemmebagte boller. Man kan f.eks. godt bage spinatboller ...
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
De fleste børn vil dog gerne have maden opdelt og bryder sig ikke om at man snyder noget i dem ved at skjule det i maden. Og det du fortæller lyder fint og helt okay:o)
Fortsat held og lykke og rigtig god sommer:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Tisser i sengen
Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.
Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.
Langt de fleste børn vokser...
Sushi til gravide og ammende
Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.
Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.
Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.