Svar: Vil ikke sove - 5 mdr.
Kære Anja
For mig at se er der ikke tvivl om at du skal have noget mere mad i din dreng i løbet af dagen og det skal være dagen igennem han får noget at spise og ikke kun om aftenen. Du har ganske givet ret i at han er mæt, når han bliver lagt i seng om aftenen, men alt for meget mad om aftenen gør at hans tarme arbejder på højtryk for at nedbryde det og derfor sover han mere uroligt. Det er derfor altid vigtigt at barnet fyldes godt op i løbet af dagen.
Normalt vil 2 måltider skemad dagligt være passende, men da jeres dreng ofte afviser brystet, så tænker jeg at han er nødt til at få noget andet. Derfor vil jeg anbefale dig at tilbyde ham skemad 3 gange dagligt, men ikke store mængder. Give ham 3/4 dl. grød og mos, vand af kop og tilbyd så brystet efterfølgende.
Derudover synes jeg at du f.eks. en gang om dagen skal arbejde på at han bliver puttet og sover i sin barnevogn og en gang om dagen bliver puttet og sover i din seng, hvor du lægger dig og ammer ham i søvn.
Du skal naturligvis sikre dig at han ikke kan trille ned af sengen og komme til skade, men det at han kan ligge ved siden af dig i stedet for at blive holdt i favn, vil forhåbentlig hjælpe på de smerter han tilsyneladende har i nakken og samtidig vil det at få lov til at sove, hvor han er faldet i søvn være gavnligt for ham.
En plan for dagen kan se således ud:
Tidlig morgen 06: Ammes i mors seng og sover videre
Formiddag 9: Tilbydes lidt hirsegrød med frugtmos, vand af kop.
Ammes 9.30-10 og puttes til formiddagslur
Frokost 12: Tilbydes lidt risgrød med grøntsagsmos som topping, vand af kop.
Ammes kl. ca 13-13.30 og puttes til middagslur
Eftermiddag 16.30: Ammes
Powernapper 3 gang
Aften 18: Grøntsagsmos, vand af kop.
Får sit aftenbad
Ammes og puttes til natten ca 19.30-20 og puttes i seng
Sen aften 23: Ammes
Nat 23-06: Ammes evt. x 1 ...
... midt nat
Det er uhyre vigtigt at du forsøger at få din dreng til at spise og tage brystet dagen igennem og du må her forsøge at finde ud af hvilken ammestilling han vil tage. Alternativet er at forsøge med en flaske og tilbyde mme. Men det lyder jo som om at du har mælk til ham og at det bare handler om at finde ud af, hvordan du får ham til at spise godt fra brystet. Mit råd er altså at du lægger dig med ham og ammer ham liggende, så han ikke får ondt og ikke forbinder amning med noget der gør ondt ...
Derudover så vil det være rigtig godt, hvis du kunne forsøge at skabe en fast rutine for dagen ud fra følgende tider, jeg har givet dig. Der skal naturligvis være fleksibilitet omkring tiderne, men jeg tænker at min plan vil kunne give dig en idé om hvordan en dag kan være skruet sammen og hvornår det vil være forventeligt at han spiser, ammer og sover.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er dybt frustrerende for jer alle, hvis du gentagende gange forsøger at amme, putte osv. fordi det hele ligesom kører ud i et og jeg tænker at en fast plan vil kunne hjælpe dig til at bevare roen og overblikket og at struktur også vil give overskud. Samtidig vil din dreng måske heller ikke afvise brystet så meget, hvis han ikke føler sig presset til det hele tiden, men ligesom bare ammes, når han naturligt har behov for det ...
I skal også finde en sutteklud eller lignende som han kan have hos sig, når han skal sove. I skal finde en måde at putte ham på, bruge de samme kærtegn, berolige, betrygge på samme måde, så der hele tiden er genkendelighed. Det er meget vigtigt at have putteritualer og gøre tingene på samme både, fordi han så ved hvad der venter ham og det gør ham tryg og rolig.
- Og så skal han fyldes op med mad hele dagen igennem og ikke kun om aftenen, da det virker lige modsat hensigten:o)
Jeg håber ovenstående hjælper jer lidt videre, rigtig meget held og lykke fortsat:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Feber
Børns temperatur kan stige pludseligt. Dette skyldes, at deres evne til at kunne regulere temperatur ikke er fuldt udviklet. Den normale temperatur ligger mellem 36,5 og 37,5 grader celsius. Det er normalt, at temperaturen er ½ grad højere om aftenen end om morgenen.
Når temperaturen stiger, og der er tale om feber, vil barnet fryse, være koldt og blegt. Når feberen har fundet sit leje, bliver barnet derimod varmt og får blussende røde kinder. Et barn der har feber, skal have...
Sut
Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.
Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!
Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".
Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.
Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.
Venlig hilsen
Helt Utrolig Lettet