Svar: Hvordan tackler jeg min datters angst?
Kære Lina
Det er jo svært at vide, hvad der er den udløsende faktor er, når din datter pludselig virker så utryg ved sin seng. Det kan være alt lige fra ondt i ørerne, til reel utryghed på grund af alder og det faktum at hun er blevet passet første gang, til at hun nu er så bevidst at hun har fundet ud af, at det faktisk er rigtig hyggeligt at sove i favn - mere end at ligge for sig selv.
Det er derfor rigtig vigtigt at du forsøger at finde ud af, hvad det er der gør sig gældende her ...
Min umiddelbare tanke er at det vil være rigtig godt, hvis du atter kan gøre din datter tryg ved at sove i sin seng. Altså ikke tage hende ind til dig, men i stedet give hende den fysiske tryghed hun tilsyneladende behøver, når hun bliver puttet - men i egen seng eller på hendes eget værelse. Jeg vil foreslå dig at du sidder hos hende, læser en godnathistorie og således er til stede rent fysisk, samtidig med at du betrygger og beroliger hende i at hun sagtens kan sove i sin egen seng.
Man kan overveje om hun skal ud af tremmesengen, men hun er nok lige aldersmæssigt på grænsen til dette ... Alternativet kunne være en madras på gulvet i en periode, så kunne du sidde hos hende, holde hende i hånden, ...
... kærtegne hende blidt og på den måde være fysisk til stede samtidig med at hun lærer og holdes fast i at hun skal sove på eget værelse.
Min tanke er nemlig at det kan være ret vigtigt at holde fast i dette nu. De fleste børn vil nemlig omkring 18-20 måneders alderen begynde at have lidt farefornemmelse og vil i den forbindelse begynde at vågne op om natten, græde fordi de drømmer, de vil have svært ved at sove og generelt sove meget uroligt og mange børn søger derfor ofte forældrene om natten i denne alder. AT lære hende eller at bibeholde ellers gode sovevaner nu er derfor en meget god idé, inden I render ind i næste fase.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Samtidig siger man normalt også at børn omkring 16 måneders alderen godt begynder at kunne forholde sig til at man er i rummet ved siden af. De behøver i den alder ikke at se en for at vide at de ikke er forladt ... Det er altså en balancen imellem at give hende tryghed og nærhed og samtidig også holde fast i de gode sovevaner som I havde fået skabt.
Alt efter hvordan det går må I overveje pasning igen om en måned. Evt. mormor kan putte efter de nye metoder I bruger, så I ikke står i samme situation igen.
Fortsat held og lykke, håber mine tanker hjælper lidt videre på vej:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
Viden om børn:
Rosiner
Børn under 3 år må gerne spise rosiner, men ikke i ubegrænsede mængder. Det anbefales at børn under 3 år max spiser 50 gram rosiner om ugen.
Rosiner indeholder en svampegift, som hedder Ochratoksin A. Dette tåler barnet kun i meget små mængder. Det er det totale indtag over en længere periode der betyder noget. Derfor sker der ikke noget ved, hvis barnet spiser mange rosiner en dag og i dagene derefter ikke spiser rosiner.
Svampegiften findes også i økologiske...
Dåb
Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.
I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.
Før dåben skal I vælge mindst 2 og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.