Annonce

Annonce

Svar: Flytning og eget værelse


16. juni 2008

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære Rikke

Det lyder dejligt at I har købt hus og at Merle har mulighed for at få sit eget værelse og min umiddelbare tanke er at I skal forsøge at skabe alle nye forandringer med det samme. Hun er vant til at sove i sin egen seng, hun kender sengen, tøjdyrene, dynen og hvad hun nu har omkring sig og det skal naturligvis fortsat være sådan, når I flytter. De nære omgivelser vil således være de samme, men rummet, lydende, skyggerne på værelset vil naturligvis være nogle andre.

Jeg synes derfor det må komme an på en prøve og for mig at se kan I ligeså godt lære hende at sove på eget værelse der, fordi der naturligt er et skift, som at lade hende blive inde i soveværelset. Hun bliver jo mere og mere bevidst og vil derfor også have sværere ved forandringer ...

Så på eget værelse fra start af og lad hende sove i sengen som hun plejer, med de ting omkring sig som hun plejer at have:o)

De fleste børn vil være 10 måneder inden de kan nøjes med 2 flasker dagligt og således kunne sove igennem om natten. De to flasker ligger ofte aften og tidlig morgen eller aften og sen aften. Mit forslag, hvis I gerne vil springe flasken tidlig morgen over, er at tilbyde Merle en flaske sen aften inden I går i ...


Annonce

... seng. Det vil sige en flaske at sove på mellem 19-20 og så en flaske igen mellem 23-24. Herefter vil hun forhåbentlig kunne sove til næste morgen tidlig kl. 06 og det vil således kunne give jer lidt længere søvn ud på morgenstunden ... Flasken omkring midnat vil hun sandsynligvis kunne spise mere eller mindre i søvne.

Som det er lige nu, hvor Merle sover fra hun puttes til næste morgen tidlig kl. 04 - det er at sove igennem og det er super flot for hendes alder. I kan ikke forvente mere :o)

Med hensyn til sundhedsplejerske i den nye kommune og Boel-prøve så afhænger det helt af hvor I flytter hen. I nogle kommuner laver man slet ikke Boelprøver mere og tilbuddet om hjemmebesøg er desværre skåret meget ned mange steder. Det betyder at nogle sundhedsplejersker ikke tilbyder hjemmebesøg efter 8 måneders alderen ...


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Du er derfor nødt til at ringe til sundhedsplejen i den pågældende kommune og høre om de har mulighed for at aflægge dig et besøg og hvad deres tilbud er til tilflyttere.

Egen læge laver ikke Boel-prøve. Det er noget sundhedsplejersker har gjort og som sagt er der flere kommuner som helt har afskaffet denne.

Rigtig meget held og lykke fortsat og rigtig god sommer med flytning osv. :o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.

Svedproblemer efter fødslen

Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....

Læs hele brevet og Helens svar


28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Røgede fisk og børn

Grillede og røgede fisk kan have et højt indhold af PAH (tjærestoffer), som kan være kræftfremkaldende. Derfor bør man ikke spise store mængder røget og grillet fisk, men det kan indgå som en del af en varieret kost.

Til børn er det en god idé at følge disse råd:

- Anvend så vidt muligt koldrøgning, fremfor varmt røgede fisk.

- Undgå røgeksponering af spiselige flader. På grillen bør fisken pakkes ind i folie.

- Vær opmærksom på at...

Læs mere i Babylex

Donorhjælp

Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:

1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.

Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Mange tak for dit svar. Vi brugte alle dine råd i går, og Oscar endte med at sove fra 23, hvor han selv vågnede for mad og helt indtil 04.45, så jeg er lykkelig! Nu må vi bare blive ved, og så skal det forhåbentlig nok gå ...

Tak fra Maja
Mor til Oscar på 7 måneder


Annonce