Brev:
Mælkeerstatning, forstoppelse og søvn
Kære Helen
Jeg var meget glad for dit svar i min mail ”Ondt i maven pga. modermælkserstatning”.
Vi har dog været lidt hurtige og ændret noget i vores lille drengs kost før svaret, som jeg nu håber, du vil følge op på.
Efter forstoppelsesproblemer med produktet Nan, skiftet vi helt til Grøn Allomin.
Men kort efter begyndte vores dreng at vågne op efter 1 ½ time og var meget sulten, samtidig syntes hans maveproblemer stadig ikke at være helt løst. Jeg lod mig fortælle, at der vist nok ikke er så stor næringsindhold i Grøn Allomin, hvilket måske gjorde, at han ikke kunne være mæt så længe eller måske fordi det er et syrnet produkt??
Vi er nu delvis vendt tilbage til produktet Nan, som mættede ham i første omgang. Han får det i de fire af de i alt seks flasker, han får om dagen – ca. 70-100 ml. pr flaske. I de to af flaskerne giver vi ham Grøn Allomin fordelt mellem Nanflaskerne, er det godt? ...
... Eller synes du stadig vi skal gå over til Nan H.A.?
Jeg malker desuden ud til hver af de seks gange, her får han ca. 30-35 ml. modermælk først, før han får en flaske erstatning!
Han er heldigvis begyndt at få afføring. De seneste dage er det dog blevet noget grønt-gult og grynet i stedet for bare gult og grynet, skal vi være bekymret for dette?
Vores dreng har de seneste formiddage og eftermiddage haft det godt med længere soveperioder (2-3 timer) og været i hopla til at sidde og ”snakke/lege” i længere tid. Det er aftnerne og nætterne, der er stygge. Der har han sværere ved at koncentrere sig om at sutte fra flasken, græder mere og er generelt mere urolig og vågen. Faktisk så sover han næsten ikke om natten. Sen nat/tidlig morgen er han de seneste dage kommet af med meget afføring, og han får det efterfølgende godt/afslappet igen.
Hvad kan vi gøre ved dette? Han får stadig lactulose, 4 ml i døgnet.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
Viden om børn:
Omsorgsdage
Omsorgsdage er dage, hvor du med fuld løn kan holde fri sammen med dit barn.
Er du offentligt ansat, og er du blevet forælder efter den 1. oktober 2005, har du ret til 2 årlige omsorgsdage per barn. Retten gælder fra og med fødselsåret og til og med det år, hvor barnet fylder 7 år.
Hvis du er ansat i en privat virksomhed, vil det fremgå af din overenskomst, kontrakt eller lignende, om du har ret til omsorgsdage.
Kostfibre og børn
Det lille barn kan få diarré og løs afføring af at få for mange kostfibre. Især hvis barnet spiser grød og brød med hele kerner, eller rå grøntsager og meget frugt, kan barnet få for mange kostfibre.
Små børn må gene spise fuldkorn, men det anbefales, at de også spiser andre kornprodukter, da de let kan få for meget kostfiber. Når barnet i 8 måneders alderen begynder at spise brød, så bør ca. halvdelen af brødet være rugbrød og fuldkornshvedebrød og resten varieres mellem hvidt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.