Annonce

Annonce

Svar: Min datter tager sin ble af om natten


13. juni 2008

Kategori:
Alder:
2 år, 1 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Renlighed.

Kære Pia

At din datter tager bleen af om aftenen eller natten tænker jeg ikke hænger sammen med renlighed, men mere om et ønske om at hun gerne vil klæde sig selv af og er igang med den udvikling lige nu. Samtidig er en ble sandsynligvis lidt generende og dermed rar at få af, så man kan jo godt forstå at hun tager den af, når hun kan komme til det ...

Det er naturligvis uhensigtsmæssigt at hun tager den af og tisser i sengen så det hele er gennemvædet og da hun accepterer en bagvendt nattedragt, så tænker jeg at du skal give hende en bodystocking på. Dem kan du få både med og uden ærmer og kan derfor passe den ind efter temperaturen og hvor meget tøj hun behøver. De fåes med forskellige typer af knapsystem i skridtet og det må derfor kunne lade sig gøre at finde en hun ikke selv kan åbne ...

Med hensyn til renlighed så giver jeg jer fuldstændig ret i at det er vigtigt at følge hendes ...


Annonce

... eget tempo. Hvis hun selv beder om at sidde på toilettet så lad hende prøve og kommer der noget er det fint, kommer det ikke, så er det også okay.

Et tegn er at hun kan holde sig tør i mere end 3 timer og derudover har renlighed også forskellige faser. I første faste kommer barnet og fortæller når det har lavet i bleen og derfor gerne vil have en ny ble på. I anden fase fortæller barnet at nu laver det/tisser det og i sidste fase når barnet at sige til inden. Hvorvidt jeres datter er klar til renlighed afhænger således af hvor hun er i disse faser.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis hun er godt igang og gerne vil, så sker der ikke noget ved at forsøge med lidt faste toilettider, f.eks. at hun sættes på toilettet inden sengetid og når hun vågner om morgenen. Men følg hende og de signaler hun sender. Mange børn er først klar omkring 3 års alderen.

Fortsat held og lykke med hende, håber du her er hjulpet lidt videre på vej:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.

Blefri

Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...

Læs hele brevet og Helens svar


30. september 2024 | Renlighed | 5 år

Laver i bukserne - 5 årig

Kære Helen. Vores dreng F. er lige fyldt 5 år. Han smed bleen for ca. 2 år...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juli 2024 | Renlighed | 2 år, 7 mdr.

Påmindelser om toiletbesøg?

Hej Helen! Mange tak for svaret på mit sidste spørgsmål! Nu står vi...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Renlighed

Renlighed betyder, at barnet har kontrol over vandladning og afføring. Der er store individuelle forskelle på, hvornår børn bliver renlige.

De fleste børn bliver renlige inden for de første 3 år, hos andre sker det langt senere. Børn bliver ofte først renlige om dagen og senere også om natten.

At træne renlighed bør altid ske i et samarbejde med barnet. Der skal være plads til små uheld og det er vigtigt at støtte barnet og aldrig skælde ud, hvis og når det går...

Læs mere i Babylex

Psykisk udvikling børn

Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.

Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.

I en...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Åhh, det er altså skønt at starte ugen med et svar fra dig ;) Tusind tak!

Og ha en rigtig god uge

Fra en førstegangs mor


Annonce