Svar: Renlighed - afføring i sine bukser
Kære Annemette
Jeg synes jeres datter er ved at være så gammel nu at det må være relevant at få en lægelig vurdering. Jeg synes derfor du skal kontakte jeres læge og drøfte med lægen, hvorvidt det vil være relevant at få en henvisning til sygehusets børneambulatorium.
Man behandler normalt børn med encoprese - det hedder det, når man har afføring på upassende tid og sted - når barnet er over 5 år. Jeres datter er kun 4½, men hun har været renlig med vandladning længe og hun er i følge din beskrivelse på mange måder en meget moden pige og jeg synes det vil være relevant at drøfte med lægen om ikke hun allerede nu skal henvises videre.
Den hyppigste årsag til at børn laver i bukserne er faktisk forstoppelse. Derfor vil behandlingen i første omgang gå ud på at få barnets tarme tømt og derfor vil man ...
... starte med en helt fast behandling med afføringsmiddel. Børn med encoprese er faktisk sjældent massivt forstoppet, de har derimod en uhensigtsmæssig tømning af deres tarm og har ofte afføring hyppigt. Det man arbejder på, det som er målet er at barnet har en stor afføring dagligt.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Man vil i den forbindelse også lave aftaler om bestemte toilettider og I vil som forældre blive vejledt i hvordan I støtter jeres datter bedst. Samtidig vil I normalt også have mulighed for at kontakte børneambulatoriet telefonisk og der vil også være aftalt opfølgende samtale. I har således hele tiden mulighed for at få hjælp og rådgivning af nogen som har sat sig ind i jeres og jeres datters situation og rådgiver ud fra stor faglig viden om netop dette problem.
Jeg håber at I får den hjælp I har behov for, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:
12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.
Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...
2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...
Viden om børn:
CE-mærket
Se efter CE-mærket når du køber legetøj
Legetøj skal være CE-mærket. Det er en sikkerhed for at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. CE-mærket er fælles for Europa og det er Forbrugerstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, der holder øje med at reglerne for CE-mærkning overholdes. Der foretages løbende stikprøvekontroller for at kontrollere at det legetøj, vi kan købe til vores børn, er i orden.
Du skal også være opmærksom på...
K-vitamin til baby
Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.
Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.