Svar: Ammestop og kalktilskud
Kære Lene
Da du allerede giver din datter kalktilskud, så synes jeg det er helt okay, hvis du stopper med amning, når du føler tidspunktet er det rigtige. Min anbefaling om at bibeholde amning går normalt til 12 måneder, fordi de fleste børn så herefter vil spise mere varieret og netop begynder at kunne indtage kalktilskud osv. Men da du allerede giver dette, så er det fint og du skal bare stoppe, når du synes det er tiden.
Det er dog sådan at det anbefales at børn fra 6-11 måneder får 540mg calcium dagligt og at børn i 12-23 måneder får 600mg calcium dagligt. Dette dækkes hovedsageligt gennem mælk. Det er almindelig drikkemælk, surmælksprodukter, mælk som indgår i madlavningen osv. Da din datter ikke får mælk og heller ikke får speciel modermælkserstatning, så vil det være godt at bibeholde kalktilskud ...
... dagligt - men faktisk mere end hun på nuværende tidspunkt får ... Børn med mælkeallergi anbefales ofte at drikke Nutramigen eller Profylac, som alternativ til komælk af kop. Drøft det evt. med lægen.
Det er altid rigtig svært at gå en lur ned. Det er en overgangsperiode, hvor man naturligt må være lidt fleksibel. Det gælder både når barnet går fra 3 til 2 lure, når barnet går fra 2 til kun en lur og når middagsluren på et tidspunkt helt kan undværes ...
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det lyder som om at din datter godt kan nøjes med en lidt længere middagslur og det er fint at I fortsat forsøger at finde en rytme, som passer med dette. Det ville som du skriver være rigtig godt, hvis hun kunne sove lidt længere om morgenen for så at holde sig vågen til middag, hvor hun kunne sove en lidt længere lur.
Rigtig meget held og lykke fortsat:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Tilskudsblanding
En tilskudsblanding er en modermælkserstatning, der kan gives som tilskud til anden ernæring. Det vil sige, at barnet ikke kan leve af en tilskudsblanding alene.
En almindelig modermælkserstatning kan barnet få fra fødslen, hvor en tilskudsblanding ofte først anbefales fra 6 måneder, hvor barnet naturligt også får skemad.
Er du i tvivl kan du altid læse på pakken. Det vil fremgå af indholdsdeklarationen, hvorvidt der er tale om et fuldgyldigt præparat eller ej....
RS virus
RS-virus eller respiratorisk syncytialvirus er i vintermånederne den hyppigste årsag til akut bronkitis hos små børn og RS-virus kan også udvikle sig til lungebetændelse.
RS-virus er meget smitsomt og det rammer typisk børn under to år og ofte er børnene under seks måneder. Det er især større søskende, som smitter de mindre søskende, som så kan blive rigtigt syge og kræve indlæggelse. RS-virus er dog sjældent livstruende og barnet kommer sig igen uden men.
De...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.