Svar: Sprogudvikling og behov for talepædagog
Kære Anne
Det er især i 2-3 års alderen at der sker rigtig meget med børns sprog. De begynder at forstå og bruge flere ord og de begynder også at blive bevidste om tider, således at de f.eks. ved at det hedder "hoppede" fordi det var igår. De sætter også ord sammen - en to årig vil f.eks. normalt kunne sige "de bar" i betydningen 'der er far' eller sige f.eks. "min bil" - i det hele taget bliver ordene "det er min" ofte brugt i denne alder ...:o)
Det vil være naturligt at jeres dreng forsøger at gentage ting eller begynder at snakke om f.eks. personer der ikke er tilstede. Det kan være at han spørger efter en af jer forældre "vo bar" i betydningen hvor er far henne.
Han vil elske billedbøger med billeder af hverdagsting, billeder af en spand, en kop mælk, en ske, en bamse, en ble osv. og han vil naturligt forsøge at benævne disse og også pege på dem og afvente at du siger hvad det er, ligesom han også vil pege hvis du spørger "hvor er billedet af sutten henne?".
Han vil elske rim og remser og sige en masse vrøvlerim. Nogle ord vil være rigtigt udtalt men mange ord vil være 'forkerte' og det er helt okay.
Det er altid en god ...
... idé at få barnets ører tjekket, når man er i tvivl om barnet sprogligt er godt nok med. Og derudover synes jeg også det er helt fint at kontakte kommunens talepædagog. Det er sådan at der er tilknyttet en talepædagog til alle institutioner og hvis pædagogerne skønner det nødvendigt at få en talepædagog på jeres dreng, når han begynder i børnehave, når han er tre, så vil de henvise ham dertil. Ofte er det i den alder man starter.
Der er dog intet i vejen for at du selv kontakter talepædagogen nu, du kan ringe til kommunen og bede om at blive stillet om til pågældende. Det vil være rigtig rart for dig at høre hvordan du skal forholde dig, talepædagogen vil evt. også gerne se jer til en samtale og møde din dreng og han/hun vil også kunne give dig forslag til nogle bøger, lege, øvelser osv. du kan lave med din dreng. Derudfra kan I så aftale det videre forløb.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Som udgangspunkt lyder det du fortæller dog ikke voldsomt problematisk, han skal nok lære at tale. Der er jo også børn som er så perfektionistiske at de ikke siger et ord, før de kan og den dag de så åbner munden og taler, ja så kommer det bare i en lind strøm .. :o)
Fortsat held og lykke med ham.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Efterfødselsreaktion
Både mænd og kvinder kan få en efterfødselsreaktion - i Danmark rammes ca. 10-15% af nybagte mødre af en fødselsdepression, og ca. 7% af mændene får en depression i forbindelse med at blive far. Faktisk mener man at tallet for fædre kan være betydeligt højere, måske endda højere end antallet af kvinder der rammes.
Nogle af symptomerne kan være ens for både mænd og kvinder - begge køn kan f.eks. føle skyld, selvbebrejdelse, håbløshed og en følelse af ikke at være en god nok...
Rosiner
Børn under 3 år må gerne spise rosiner, men ikke i ubegrænsede mængder. Det anbefales at børn under 3 år max spiser 50 gram rosiner om ugen.
Rosiner indeholder en svampegift, som hedder Ochratoksin A. Dette tåler barnet kun i meget små mængder. Det er det totale indtag over en længere periode der betyder noget. Derfor sker der ikke noget ved, hvis barnet spiser mange rosiner en dag og i dagene derefter ikke spiser rosiner.
Svampegiften findes også i økologiske...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.