Brev:
Pottetræning og skilsmisse
Hej Helen
Julie er nu kommet så langt i sin udvikling, at hendes dagplejemor siger, det kunne være tid til at blive renlig.
Julie er endnu ikke to år (19. juli), men hun er langt fremme på andre områder, så det kan da godt tænkes, det er tid.
Hun kommer og fortæller, når hun har lavet stort og hiver ud i bleen. Ofte fortæller hun også, når hun tisser eller har tisset.
Som vi har "talt" om tidligere, har hun været meget interesseret i toilettet og brugen af det, men det er aftaget noget på det sidste.
Men hvis hun er så langt som klar til pottetræning, hvordan griber jeg det så an? Det er tydeligt at se, når hun skal lave stort. Skal jeg tage hende ud på potten der, eller? Skal jeg regelmæssigt sætte hende der for at tisse? Hvis ja, hvor ofte?
Når jeg skifter hende lige nu og siger til hende, at man jo tisser/laver på potten, så siger hun "nej". Men alligevel synes hun, det er spændende at sidde på potten (jeg sætter hende der ikke selv, hun sætter sig nogle gange på den, når jeg er på toilettet).
Julie har fået for vane at tage sin bukser, trusser og ble af - altid i skjul. Jeg har egentlig ment, at det var et spørgsmål om udvikling: Altså se mor, jeg kan tage mit tøj af selv. Dagplejemoren mener, det kunne tænkes, bleen genererer hende, men der er ikke andre tegn på dette.
Jeg havde forestillet mig, at den egentlige pottetræning (hvis aktuel) skulle foregå i vores sommerferie i juli.
Noget andet, og måske mere alvorligt, er, at Julies far og jeg skal skilles. Det er selvfølgelig sørgeligt, men jeg tænker ikke umiddelbart, at det påvirker Julie alt for meget, da hun heldigvis har ...
... den alder, hun nu har.
Indtil vores hus er solgt, så forbliver Julie og jeg i huset (og der kan som bekendt gå langt tid), og det er meningen, jeg vil bosætte mig i nærområdet, og at Julie ikke skal skifte dagpleje (hun er lige skiftet pga barsel).
Julie har alle dage været vant til, at hendes far var meget fraværende pga arbejde, så på den vis, så er der ikke meget, der er anderledes. Mor har faktisk mere energi og overskud nu.
Og så alligevel. Det er lige som om, Julies far glemmer hende. De dage, hvor han endelig er her (og han er velkommen, alt det han vil), så er han mere legekammerat end far for hende. Med det mener jeg, at han ikke deltager i opdragelsen af hende eller lign. Han bliver hurtigt træt af hende og overlader hende derefter til hende selv, selvom hun tydeligvis har brug for hans selskab. Det bekymrer mig meget, og der er ingen ændring fra hans side, trods jeg har fortalt ham det, og han selv kan se det.
På længere sigt er han ikke interesseret i fast samvær med hende. Han forestiller sig, at han skal komme forbi et par timer, når han har tid til det. Men derudover ikke noget. Personligt så er hun jo mit hjertebarn og jeg vil selvfølgelig helst ikke undvære hende. Men objektivt set, så er det altså ikke meget hun får med ham at gøre. Så hvordan får jeg redde hende helskindet igennem dette her?
Heldigvis har Julie sine morforældre og moster (med familie) tæt på, og hun er meget knyttet til dem - især morfar.
Med hensyn til pottetræning, så burde det vel kunne lade sig gøre nu (hvis hun er parat), når hun ikke mærker forandringer, eller hvordan er det?
Med venlig hilsen
Linda
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Kære Helen Jeg skriver til dig om min datter på 22mdr. Hun er generelt en...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Madras til barneseng
Der findes mange slags madrasser på markedet, og når du skal vælge en madras til dit barns seng, så vil anbefalingen ofte være, at du vælger en skummadras, en latexmadras eller alternativt en madras i et naturmateriale. Vælger du en skummadras (polyurethanskum), skal den være mindst 5 cm tyk og helst med betræk, der kan tages af og vaskes.
Det anbefales, at dit barn ligger på et fast underlag, fordi det giver barnet mulighed for at bruge og udvikle sine muskler. Samtidig sikrer...
Brystspænding
Brystspænding forekommer hos mange kvinder i graviditeten. Ofte er netop brystspænding meget tidligt i graviditeten, for mange kvinder, det første tegn på at de er gravide.
Brystspænding forekommer ofte også i forbindelse med at amning etableres. I begyndelsen producerer kroppen lidt ekstra mælk som vil regulere sig ind efter barnets behov, og samtidig kommer der også lidt ekstra væske i brystvævet.
Hvis brystspændingen i forbindelse med amning er meget smertefuld...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.