Svar: Sovevaner og mad
Kære udkørte mor
Det lyder som en rigtig god idé at du starter op med skemad to gange dagligt og jeg vil anbefale dig at du giver både grød og grøntsagsmos. Når dette har fungeret i et par uger, så synes jeg du skal øge ham til 3 måltider skemad dagligt, hvor grød max udgør 2 af dagens måltider. Det er i princippet bedre at han spiser 1 dl. x 3 dagligt end 1½ dl. x 2. Det er med til at holde hans mave igang og giver samtidig også plads til mælk efterfølgende.
Samtidig er det vigtigt for at begynde at sove igennem om natten at han stille og roligt mættes dagen igennem og ikke kun om aftenen. De fleste børn vil således omkring 6 måneders alderen trives og sove godt med 3 skemåltider og amning sen aften og så sove igennem til næste morgen tidlig. Du vil altså stille og roligt i løbet af den næste månedstid kunne arbejde på en ny rytme, som vil gøre at din dreng ved 6 måneders alderen vil være i stand til at sove måske 5-6 timer uden at få mælk.
En plan for dagen kunne se således ud:
Tidlig morgen 05/06: Amning og sover lidt videre
Formiddag 9.30-10: Ammes og puttes til formiddagslur, sover her måske kun en lille times tid.
Frokost 11.30-12: Grød med ...
... frugtmos, vand af kop. Varier mellem rigrød, majsgrød, hirsegrød og boghvedegrød og varier også mellem forskellige former for frugtmos som topping.
Ammes og puttes til middagslur ca kl. 13, sover her 1½-2 timer
Eftermiddag 16: Ammes
Powernapper måske ½ times tid sen eftermiddag
Aften 18: Grøntsagsmos, det kan være mos der tager udgangspunkt i de grøntsager I selv spiser - kartoffel, gulerod, blomkål, broccoli, squash og lignende grøntsager er godt at begynde med. Vand af kop.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Puttes til natten med en flaske vælling ca kl. 20. tidspunktet for putning varierer efter hvor lang og hvor sen lur han har taget sidst på eftermiddagen.
Sen aften 23-24: Ammes eller flaske
Nat 23/24-05/06: De fleste børn begynder i 6 måneders alderen at kunne springe amning over og sove i dette tidsrum.
Når de fungerer med de to måltider skemad, så kan du som sagt øge til 3 måltider og her vil det være rigtig godt at du tilbyder grød til formiddag - altså inden formiddagsluren. Til frokost kan du så tilbyde enten grød eller grøntsagsmos og ellers er planen fortsat nogenlunde som ovenfor beskrevet.
Jeg håber ovenstående hjælper dig lidt videre på vej, forsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Søskende
Det er helt normalt at der kan opstå jalousi, når der pludselig kommer en lille ny, som kræver at få noget af den opmærksomhed, der tidligere var forbeholdt storesøster eller storebror. Her er lidt råd til hvordan du kan imødegå nogle af de problemer der kan opstå:
- Husk at give den store opmærksomhed. Vær opmærksom på at den store har savnet dig imens du har været indlagt med den lille ny. Gør familien opmærksom på at de gerne må komme med gaver til den lille, men det er næsten...
Barnløshed
De fleste par har en naturlig forventning om blive forældre på et tidspunkt. Men for nogle sker det dog ikke bare af sig selv.
Hvis man som par forsøger at blive gravide gennem et år, uden at de lykkes, så betragtes det som ufrivilligt barnløshed. Statistikken siger, at ca 80 % vil bliv gravide i løbet af et år.
Årsagerne til at man ikke bliver gravid kan være rigtig mange og det tager tid at finde frem til den rigtige behandling for det enkelte par. Derudover er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen & Co.
Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.
Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )
Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!
Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.