Svar: Let spor af blod i urin
Kære forældre
Et stort tillykke med jeres lille dreng. Jeg kan godt forstå at I føler jer lidt usikre og rådvilde i den nuværende situation og jeg håber at jeg kan give jer lidt ro:o)
Nyfødte børn tisser i meget små mængder og det kan nogle gange være svært at vurdere, hvor meget barnet egentlig tisser. De første par dage er urinen koncentreret og der udskilles nogle salte, krystaller kalder man det også, der ses som orange eller røde pletter i bleen. Det er helt ufarligt og har intet med blod at gøre. Det er nyrerne som skal igang med at fungerer og derfor udskilles den røde farve.
I takt med at jeres søn begynder at få mere og mere mad, i takt med at mælken løber til og der kommer mere og mere mælk igennem systemet, vil hans urin blive mere og mere klar og urinkrystallerne vil forsvinde.
Med hensyn til afføring hos spæde børn, så skal barnet meget gerne have ...
... afføring indenfor de første døgn efter fødslen. De første afføringer er grønsorte og seje - meconium kalder man det. Også her gælder at i takt med at din mælk løber til og din dreng spiser mere og mere, så vil der komme gang i maven og hans afføring vil ændre udseende. Fra at være sort, bliver den mere brun, så lidt grøn, karryfarvet og til sidst rigtig gul - når afføringen er helt gul, så er mælken godt igang og igennem systemet.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Jeg går ud fra at jeres dreng er blevet undersøgt grundigt at børnelægen inden I er blevet sendt hjem og I skriver også at han har haft afføring lige efter fødslen. Det lyder altså som om at der er passage og at det hos jer er et spørgsmål om at lægge ham så meget til brystet som muligt - jo mere mælk du begynder at danne, jo mere vil det påvirke både hans urin og afføring.
Rigtig meget held og lykke med ham fortsat - håber I har fået lidt ro:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...
Viden om børn:
Bleer
Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.
Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.