Svar: Putter hænder i munden og pylrer lidt mere
Kære Bella
Det er sådan at når børn er omkring 2-2½ måned gamle, så vil de begynde at blive mere bevidste om deres hænder og fingre. Du kan se at Malte bliver mere og mere bevidst om sine bevægelser, det er ikke så tilfældigt, når han slår til noget i sit aktivitetsstativ som det var tidligere og han begynder også at putte fingrene i munden.
Samtidig sker der også nogle enzymændring i hans tarme, man kan sige at tarmene stille og roligt modnes og det betyder at spyttet og spytsekretionen også ændrer sig lidt hele tiden. Derfor vil mange børn naturligt i denne alder begynde at savle mere og det handler således ikke om tandfrembrud, men om at han generelt er ved at udvikle sig på flere områder.
Med hensyn til hans pylren og ekstra uro om aftenen, så hører dette også alderen til. Han er nu meget opmærksom, smiler bevidst, følger mere og mere med i hvor du er i forhold til ham, følger dig med øjnene, han skelner tydeligt farver og former, rummet han er i osv. Han suger en masse indtryk til sig samtidig med at han stadig er så lille at han ikke kan lukke af for verden og selv sige fra.
Der er derfor en risiko for at børn i denne alder let bliver ...
... overstimulerede og derfor har de brug for hjælp til at lukke verden ude og koble fra - ikke bare om aftenen, men også i løbet af dagen.
Du skal således være opmærksom på at han får sine daglige lure og at han nu er ved at være så gammel at du godt må begynde at indføre små ritualer omkring putning. Det kan være at han altid puttes med en sut og en sutteklud ved ansigtet, at du kærtegner ham på en bestemt måde, synger en bestemt sang osv. På sigt vil det give genkendelighed og dermed tryghed og ro.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er rigtig fint at du nu er opmærksom på at putte ham lidt tidligere, så han netop ikke når at blive overtræt. Vær også opmærksom i løbet af dagen. Han skal stadig ikke være vågen i ret meget mere end 2 timer af gangen, så skal han puttes igen.
Tilsidst vil jeg lige sige at det lyder som om at din dreng tager rigtig flot på - han er ikke 3 måneder endnu og har allerede næsten fordoblet sin fødselsvægt - det er helt vildt flot! Jeg synes derfor du skal tage det helt roligt og stole på at han sagtens kan regulere sit behov for mælk selv og at det er et sundhedstegn, når han nogle gange kun drikker 100ml og andre gange så drikker det dobbelte :o)
Fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Klapvogn - køb af klapvogn
Når I vil købe en klapvogn, skal I overveje, hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne, som hver har deres fordele.
En klapvogn kan være praktisk, når I bevæger jer rundt i byen, eller tager feks. bus eller tog. En klapvogn er ofte let at manøvrerer rundt med, og den fylder ofte mindre end en barnevogn, hvilket kan gøre den praktisk i hverdagen. Samtidig kan mange klapvogne klappes sammen, så de f.eks. kan være med i bilen, hvis I f.eks. skal i ZOO...
Slå
Det er forbudt ved lov at slå sit barn. Den såkaldte revselsesret blev afskaffet af Folketinget i 1997. At slå sine børn er således en ulovlig måde at opdrage på - og det gælder også "dask over fingrene", hvis det lille barn piller ved noget det ikke må. Et barn der bliver slået vil føle sig mindre værd.
Et barn der bliver slået er udsat for fysisk vold. Det kan være at barnet får en lussing, en endefuld, at barnet bliver sparket, rusket, brændt med cigaretter eller lignende....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".
Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.
Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.
Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.
Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)
Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)
God sommer