Svar: Spiser ikke sit behov
Kære Rie
Det lyder fornuftigt og helt relevant at du tilbyder din dreng flaske med modermælkserstatning, men det er naturligvis utilfredsstillende at han ikke engang spiser halvdelen af sit behov.
Du skriver ikke hvad han vejer, men jeg går ud fra at det er korrekt beregnet, når lægen siger at han skal have ca 100ml hver gang - det svarer til ca 600 ml i døgnet, hvis han spiser hver 4 time og er passende, hvis han vejer ca 3600g. Vejer han mere skal han have mere, vejer han mindre behøver han ikke så meget, fordeles måltiderne på hver 3 time, så skal han have godt 75 ml 8 gange dagligt. Indtaget stiger naturligt i takt med at hans vægt øges.
Man kunne godt forestille sig at han med den baggrund I har haft med ammeproblemer osv. har lært sig at lade nøjes med meget lidt. Det vil sige at hans mave ikke er vant til at rumme særligt store mængder af gangen, hvorfor han naturligt afviser flasken efter 40-50ml.
Jeg vil foreslå dig at du forsøger at følge en rytme, som hvis du ammede ham. Det vil sige at du starter med at give ham 50ml, derefter skifter du ham, får ham til at bøvse og så tilbyder du ham en ny flaske med yderligere 50ml i. På den måde kan du få ham til at tage lidt ekstra og stille og roligt vende sig til at have lidt mere mælk i maven af gangen.
Derudover skal du være meget opmærksom på at ...
... holde gang i hans mave. Han skal have afføring mindst en gang i døgnet og afføringen skal være blød og grødet - har han ikke det, så skal du give ham laktulose. En hyppig årsag til at børn ikke indtager deres mælkebehov er at barnet er forstoppet. Derfor er det meget vigtigt at du sørger for at holde hans mave igang.
Du skal give ham mad med 3 timers interval, så du forsøger at køre efter en nogenlunde fast rytme. Og derudover skal du være opmærksom på flaskens hældning, type af flaskesut, - måske han lettere vil kunne spise af en anden eller større sut. Det kan være en sut med flere huller eller en sut der passer til et 3 måneders barn. Vær også opmærksom på at flaskesut og skruelåg ikke må skrues alt for tæt sammen, det kan påvirke vacuum i flasken.
Så mit råd er altså mad ca hver 3 time, hvor du starter med ½ portion, skifter ham, så han atter vågner lidt op og holdes lidt aktiv og så tilbyder ½ portion mere. Herefter kan han så sove et par timer, vågner op og rutinen starter på ny.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Med hensyn til opvarmning, så må du gerne koge vand på forhånd og have kogt vand stående parat i flasker i køleskabet. Så kan du opvarme vandet og hælde den passende mængde pulver i og flasken er klar til servering.
Læs i øvrigt artiklen "Når du giver dit barn flaske", som du finder i min artikelsamling.
Fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...
Viden om børn:
Opkast - baby og børn
Der er forskel på at gylpe og på at kaste op. Gylp kommer stille efter et måltid, hvor opkast er mere voldsomt og i større mængder. Hvis barnet kaster op, vil det ofte også være uroligt og utilpas. Hvis barnet kun kaster op en enkelt gang, er der ikke grund til bekymring.
Opkastning hænger ofte sammen med, at barnet fejler noget andet og måske også har feber. Barnet vil ofte have ondt i maven, virke slap og træt, vil måske vægre sig mod at spise. Sammen med opkastning kommer...
Hår - babys hårpragt
Nogle børn fødes med stor hårpragt og andre kun med små dun. Håret kan variere både i tykkelse, længde og farve.
Selvom barnet fødes med meget hår, er der ingen garanti for, at håret bliver på hovedet. De fleste børn vil i 3-4 mdr´s alderen miste meget af deres hår, både fordi de ligger meget ned, men også fordi de hår, som er udviklet, da barnet lå i moderens mave, ofte tabes på en gang.
De nye hår, som vokser frem, er ofte tynde og fine i forhold til det hår, som...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Først og fremmest tusind tak for en rigtig god brevkasse, hvor vi som førstegangsforældre har fået svar på rigtig mange spørgsmål, bare ved at sidde og surfe lidt rundt i kategorierne. Dine gode svar har virkelig været en stor hjælp hele vejen igennem.
Bedste hilsner
Malene og Maria på 6 uger