Brev:
Storesøster, jalousi og amning af lillesøster
Hej Helen
Jeg skriver, fordi jeg nu igen har haft en dårlig morgen fuld af skæld ud på min datter på 3 år.
Hun blev storesøster for 3 mdr siden. Her på det sidste er der begyndt at komme en del jalousi. Problemet er størst om morgenen, hvor jeg er alene med dem begge fra vi står op kl 6 til jeg afleverer hende ved 8.30-9 tiden. Jeg er godt klar over det er en stor omvæltning at blive storesøster. Men jeg synes bare jeg gør så meget for at hun stadig får min opmærksomhed og kærlighed, og så bliver jeg frustreret, når det bare aldrig er nok.
Jeg kan komme med et eksempel fra denne morgen. Den lille på 3 mdr. var vågen fra kl. 4, hvor hun fik mad. Hun har svært ved at falde i søvn igen efter det sidste natmåltid for tiden. Kl. 6 vågner den store så (bliver vækket af hendes far, der går der). Godt så, så står jeg op med hende efter igen at have fået under 5 timers søvn. Jeg sover alt hvad jeg kan komme til om dagen, men bliver sjældent til mere end 1 time, og det er jo ikke nok i det lange løb.
Så har vi som regel en time alene sammen hvor vi spiser morgenmad og leger lidt, før den lille vågner ved 7 tiden.
Og så kommer problemet når jeg sidder og ammer den lille. Jeg sørger altid for at der også er plads til hende i sofaen og jeg tænder ...
... for tegnefilm i tv'et så hun har noget at lave i den halve time, det tager. Men det ender alligevel altid med, at hun render rundt i stuen og gør alle de ting hun ikke må. Krøller vores papirer sammen, tegner sig på armen med kuglepen, eller hiver i mit tøj eller slår på mig.
Jeg føler, det er fuldstændig ligemeget, hvad jeg siger, ord hjælper ingenting, hun griner bare og fortsætter. Jeg har også prøvet at spørge hende, om det er fordi hun er ked af at jeg sidder med Alberte. Så siger hun ja. Men hvad skal jeg gøre? Jeg synes jo jeg bruger tid med hende alene også, jeg bliver jo altså nødt til også at tage mig af den lille. Og det hjælper igenting at sige til hende, at vi kan lege bagefter.
Derudover er det jo heller ikke altid, jeg har overskud til at skulle lege IGEN. Somme tider, som idag, ender det med at jeg skælder hende ud, indtil hun forstår, det er alvor, og at jeg er sur.
Og så sidder jeg tilbage bagefter og føler mig som en elendig mor, for jeg kan jo se på hende, hun bliver usikker af at blivce skældt ud.
Jeg er bare rigtig træt af de dårlige morgener, så jeg håber, du kan give mig nogle gode råd. Og jeg håber ikke det er nogle råd hvor jeg skal "give" mere, for jeg synes bare jeg giver og giver...
Kærlig hilsen
Louise
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Opdragelse | 3 år
Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...
13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
Viden om børn:
Proprioceptive sans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Den proprioceptive sans kaldes også muskel-ledsansen, stillingssansen og den kinæstetiske/bevægelsessans. Denne sans er kroppens evne til at opfatte bevægelse, muskelkraft, kropsstilling, og det sker ved hjælp af...
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.