Svar: Hvor meget mælk skal hun have nu?
Kære Lisbeth
Jeg synes det lyder rigtigt fint. I løbet af den næste måneds tid kan du forsøge at øge til 4 måltider dagligt og også gøre mosen lidt grovere i konsistensen, således at hun omkring 8 mdr´s alderen er parat til at prøve lidt fastere føde. Det vil sikkert også kunne få indflydelse på hendes soverytme, maveproblemer mv.
Det er meget naturligt at Emma, efterhånden som hun spiser større portioner skemad, langsom begynder at fravælge brystet og maden gør det langsomt ud for et brystmåltid. Det betyder ikke at du skal stoppe med amningen helt, mange kvinder kan i lang tid amme to gange dagligt, og produktionen vil bare indstille sig derpå.
Når man ammer ved man jo aldrig helt hovrmeget barnet egentlig får ved brystet, hvilket også varierer meget alt efter tidspunkt på døgnet. Du må stole på at Emma har en naturlig evne til selv at regulere dette. Frem ti lEmma bliver 9 mdr skal hovedparten af den mælk hun indtager fortsat være modermælk eller erstatning, men hun må gerne få små slurke sødmælk af en kop. I beregningen af mælkeindtag tæller også den mælk som er indeholdt i grød, yoghurt, ost mv. Frem mod 9 mdr´s alderen bør den mængde ikke overstige 3/4 liter om dagen og frem mod 1 års alderen nedsættes mængden til ½ liter dagligt, som vil være hendes behov fremover.
Dejligt at Emma er begyndt at sove bedre ...
... om natten:o) Det er godt for jer alle at få en lidt mere sammenhængende søvn. Jeg synes ikke at du skal begynde at malke ud for at producere til mere mælk. Det at du ammer om natten er også med til at øge og holde produktionen ved lige og der er ingen grundt til at du med den alder Emma har nu, begynder at overproducere. Det vil være helt naturligt at mælkemængden nedsættes, i takt med at der bliver længere ammeintervaller, men jeg tror bestemt ikke at din produktion vil gå helt i stå.
Jeg ved godt at du gerne vil amme så længe som muligt og med den kampånd der har været i jeres lille familie, så tror jeg bestemt også at du kan amme længe endnu. På et tidspunkt skal Emma vel også ud og passet og så er det jo trods alt meget praktisk ikke at amme døgnets 24 timer, men f.eks. når I mødes igen efter en lang dags adskillelse. Det ville være rart for jer begge og så vidt jeg husker er du jo lidt modsat alle andre idet du ofte har mere mælk om eftermiddagen, så det vil måske være det ideelle for jer?:o)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Indtil videre så er det fint at amme 4 gange dagligt, når Emma har lyst. Når hun ikke vil die om morgenen, så tag det ikke som en afvisning, men derimod som et udtyk for at hun på det tidspunkt hellere vil noget andet. Jo ældre hun bliver jo mere vil selvstændigheden jo også træde frem;o)
Fortsat held og lykke til jer begge.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Reservebedste
En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.
I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.
Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...
Svangerskabsforgiftning
Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.
Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.