Brev:
Spisesituation - 18 mdr.
Hej Helen.
Det har frem til nu aldrig været et problem med hvilken mad vi har serveret - vores datter har selvfølgelig spist mere i perioder end andre, men altid det der kom på bordet.
Nu er hun så begyndt at være meget bevidst om hvad hun vil spise. Langt hen af vejen lytter vi til hende og sørger for at fx aftensmaden består af forskellige tilbud og så går vi ikke så meget op i om hun den ene aften spiser sig mæt i kogte gulerødder eller kødboller. Nogle aftener "siger" hun selv at hun fx vil have rugbrød med sild - en stor favorit for tiden :-) - og det har hun så fået.
Nu er det så sådan at hun nogle gange heller ikke spiser rugbrøden og når vi stiller ...
... krav til hende ved fx at sige at hun også skal spise brødet eller kartoflerne er vi meget i tvivl om hun forstår hvad vi mener, da det tit ender i en større konflikt. Hvilket fører mig frem til spørgsmålet:
- Hvor gammel skal vores datter være før det er realistisk og fair overfor hende at vi stiller krav om at hun fx skal spise det der er på bordet?
- Og er det overhovedet rimeligt at tænke i de baner?
Ville egentlig helst tro på at det nok skal komme med tiden, men frygter også på hendes og vores vegne at det ender med at hun ikke vil spise "noget som helst".
Håber det er til at finde hoved og hale i det jeg har skrevet :-)
Med venlig hilsen
Helle
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant
Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...
6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.
Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
Viden om børn:
Ruskevold
Nogle gange sker det, at man i overskrifter kan læse om børn, der er blevet rusket af deres forældre. Men lige meget, hvor meget eller hvor længe et barn græder eller skriger, så må man aldrig slå eller ruske sit barn.
Et spædbarn der ruskes kan få blødninger i hjernen, som kan medføre hjerneskade eller død.
Kommer du i en situation, hvor du kan mærke at du ikke kan klare barnets gråd og hvor du kan risikere at gøre dit barn ondt, så læg barnet i seng, lift eller...
Proprioceptive sans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Den proprioceptive sans kaldes også muskel-ledsansen, stillingssansen og den kinæstetiske/bevægelsessans. Denne sans er kroppens evne til at opfatte bevægelse, muskelkraft, kropsstilling, og det sker ved hjælp af...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Jeg ved, at du ikke kan træffe beslutninger på vores vegne, men alligevel vil jeg meget gerne høre dine tanker ud fra din erfaring og viden om børn ...
Dine tanker har tidligere hjulpet os med en afklaring og en beslutning, som set i bakspejlet var den helt rigtige - for os alle tre.
Håber, du igen kan hjælpe os videre mod en beslutning.
Mange varme hilsner,
Hønemor