Brev:
Bange for høje lyde
Hej Helen!
Sikke en flot hjemmeside du har fået!!
Katrines første tand er langt om længe ved at bryde frem :) så venter spændt på, hvornår vi mon mærker de små spidser og kan skrive en dato i hendes bog.
Skal lige høre dig om et par ting. Først og fremmest skal jeg høre, om det er rigtigt, at I som sundhedsplejerske kan mærke på hovedet om barnet er ved at være klar til at gå?? Det er der nemlig nogen af de ældre damer, som påstår.
Mit egentlige spørgsmål går på, at Katrine er utroligt følsom overfor alverdens lyde ... lad mig se, om jeg kan forklare
Vi har haft en havemand på besøg, han havde en motorsav og så længe den kørte i tomgang, var der ikke noget. Da han startede med at save, gik der fuldstændig panik i Katrine og hun kravlede med lysets hast for at finde mig, mens hun skreg sådan et panik skrig. Så snart hun var på min arm var der ikke noget.
Siden den dag har hun ved den mindste lyd faret sammen og skal helst helt op. Det kan være vi sidder og leger på gulvet, hvis vi så pludselig siger et ord eller flytter på os, farer hun ofte sammen og kravler hen mod os, ...
... som om hun skal i sikkerhed. Hun kan sidde og spise morgenmad og min man kommer fra toilettet, og hun skal bare op af hendes stol.
Kan vi på nogen måde hjælpe hende ud af denne tilstand/fase eller er det noget, som går over af sig selv??
Hun er åbenbart en "bangebuks" da hun hos dagplejen græder over hendes mand og store dreng, samt af og til de andre børns forældre. Samt hun er ikke vild med at sidde på gulvet, når de er i legestue. Dagplejen fortæller dog, at det går i den rigtige retning.
Er der nogen retningslinier for, hvornår man begynder at lære sit barn at spise med ske?? Katrine er utrolig selvstændig og vil gerne spise selv, så det sker, at jeg ikke må hjælpe med at stikke gaflen i kartoflerne osv. Det hænder også at jeg gerne må, men vil ikke rigtig gå i gang med at lære hende det med skeen, hvis hun bliver hys og smider rundt med det hele, som det sker, når hun ikke vil have hjælp.
Ellers tror jeg, vi har styr på vores charmetrold, og det er sjovt at se, hvor bevidst hun efterhånden er om de forskellige ting.
Tak for en dejlig side
Med venlig hilsen
Pernille
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
Viden om børn:
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
Søskende
Det er helt normalt at der kan opstå jalousi, når der pludselig kommer en lille ny, som kræver at få noget af den opmærksomhed, der tidligere var forbeholdt storesøster eller storebror. Her er lidt råd til hvordan du kan imødegå nogle af de problemer der kan opstå:
- Husk at give den store opmærksomhed. Vær opmærksom på at den store har savnet dig imens du har været indlagt med den lille ny. Gør familien opmærksom på at de gerne må komme med gaver til den lille, men det er næsten...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.