Brev:
Bange for høje lyde
Hej Helen!
Sikke en flot hjemmeside du har fået!!
Katrines første tand er langt om længe ved at bryde frem :) så venter spændt på, hvornår vi mon mærker de små spidser og kan skrive en dato i hendes bog.
Skal lige høre dig om et par ting. Først og fremmest skal jeg høre, om det er rigtigt, at I som sundhedsplejerske kan mærke på hovedet om barnet er ved at være klar til at gå?? Det er der nemlig nogen af de ældre damer, som påstår.
Mit egentlige spørgsmål går på, at Katrine er utroligt følsom overfor alverdens lyde ... lad mig se, om jeg kan forklare
Vi har haft en havemand på besøg, han havde en motorsav og så længe den kørte i tomgang, var der ikke noget. Da han startede med at save, gik der fuldstændig panik i Katrine og hun kravlede med lysets hast for at finde mig, mens hun skreg sådan et panik skrig. Så snart hun var på min arm var der ikke noget.
Siden den dag har hun ved den mindste lyd faret sammen og skal helst helt op. Det kan være vi sidder og leger på gulvet, hvis vi så pludselig siger et ord eller flytter på os, farer hun ofte sammen og kravler hen mod os, ...
... som om hun skal i sikkerhed. Hun kan sidde og spise morgenmad og min man kommer fra toilettet, og hun skal bare op af hendes stol.
Kan vi på nogen måde hjælpe hende ud af denne tilstand/fase eller er det noget, som går over af sig selv??
Hun er åbenbart en "bangebuks" da hun hos dagplejen græder over hendes mand og store dreng, samt af og til de andre børns forældre. Samt hun er ikke vild med at sidde på gulvet, når de er i legestue. Dagplejen fortæller dog, at det går i den rigtige retning.
Er der nogen retningslinier for, hvornår man begynder at lære sit barn at spise med ske?? Katrine er utrolig selvstændig og vil gerne spise selv, så det sker, at jeg ikke må hjælpe med at stikke gaflen i kartoflerne osv. Det hænder også at jeg gerne må, men vil ikke rigtig gå i gang med at lære hende det med skeen, hvis hun bliver hys og smider rundt med det hele, som det sker, når hun ikke vil have hjælp.
Ellers tror jeg, vi har styr på vores charmetrold, og det er sjovt at se, hvor bevidst hun efterhånden er om de forskellige ting.
Tak for en dejlig side
Med venlig hilsen
Pernille
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
13 mdr og i seng på anden måde - del II
Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...
9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde
Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
12. marts 2025 | Sovevaner | 11 mdr.
Overgang fra vugge til tremmeseng - opstart af op-ned
Kære Helen Vi har nu forsøgt os med op-ned metode i 3 dage, og vi synes...
Viden om børn:
Æteriske olier
Æteriske olier er planteolier, der tilsættes forskellige plejeprodukter, f.eks. massageolie, for at give det duft.
Æteriske olier kan indeholde allergene parfumestoffer, der kemisk set er identiske med - og lovgivningsmæssigt er sidestillet med - de syntetisk fremstillede.
I forhold til børn er det vigtigt at undgå parfumerede massageolier og helt undlade at bruge voksenprodukter. Æteriske olier bør ikke bruges direkte på huden og man skal være opmærksom på at...
Modermælkserstatning
Modermælkserstatning gives til børn, der ikke ammes eller tilbydes udmalket modermælk - og modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Modermælkserstatning er sammensat, så det ligner modermælken mest muligt, og børn udvikler sig og trives rigtig godt på modermælkserstatning.
Modermælkserstatninger har et højere indhold af protein, mineraler og vitaminer, end man ser i modermælk. Det skyldes, at barnet ikke kan optage næringstofferne helt på samme måde. Modermælkserstatning...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.