Brev:
Lidt blandet hysteri om trivsel
Hej Helen
Nu er jeg tilbage med barn nr to. Han er 6 uger gammel og ser ud til at trives fint. Vi har endnu ikke haft ham forbi sundhedsplejersken pga strejken, men han har lige været til 5 ugers tjek hos lægen og hun syns han så fin ud. Jeg har denne gang forsøgt ikke at køre mig selv op i samme spids som sidst, hvor jeg tog tid på amning og søvn og skrev ned og blev frustreret over bagateller. Det er lykkedes fint, indtil nu hvor jeg lidt fortryder at der ikke er mere tjek på noget.
For lidt over en uge siden fik jeg en maveforgiftning som varede et døgns tid med opkast og diarre. Det tog endnu et døgns tid før jeg fik spist ordentligt (fik cola, en ristet bolle og frugtyoghurt) og jeg har stadig let til kvalme og pruttemave. Dagen efter begyndte jeg at mærke en ændring hos vores lille dreng. Han kastede op 2 gange og i løbet af natten spiste han ikke i 10 timer selvom jeg prøvede at vække ham og lægge ham til.
Dagen efter ville han ikke spise så meget ved måltiderne (jeg fik meget ømme bryster). Hans afføring ændrede sig fra at komme meget ofte og være gult, tyndt og grynet, til at være ingenting sjældent og en tyk ugrynet karrygul masse. Han gylper en del og har kastet op endnu en gang, selvom jeg passer virkeligt meget på ham når jeg har ammet.
Han virker til at trives ...
... selvom han har ture indimellem med meget uro i kroppen og lidt skrigeri. Det kan være svært at få ham til at sove om aftenen.
Jeg ved godt at der ikke er noget ”plejer” når han er så lille, men jeg syns bare at fornemme at han har fået noget med maven siden min maveinfektion og det ser ikke ud til at gå væk. Han blir sur efter noget tid når jeg ammer selvom der er mere mælk. Det er som om han får ondt.
Nu hvor jeg er ude på hysteriets rand, så ser jeg tegn for alt muligt og det seneste er at han har fået bitte bitte små rødlige knopper over alt på kroppen. I hårbunden, på øreflipperne etc.
Er det muligt at min mælk har været / er dårlig. Har du nogle råd til hvad jeg skal stille op med ham?
Nu ligger han oven i det hele her på sofaen og raller med stoppet næse og kan stort set ikke sove. Snottet er klart og flydende og er kommet i nat. Før det var det mere store kæmpe bussemænder. Jeg har taget hans temperatur, men han har ikke feber. Vores store dreng har haft feberkramper, og jeg er dødsangst for at det skal ske igen. Hvor gamle er de før de kan få det og hvad skal jeg stille op med en baby med feberkramper?
Har du råd til snot situationen? Må han sove ude når han er forkølet? Bør jeg give ham uldent undertøj på her i maj?
Mange tak
Bedste hilsener
Banditternes mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.
Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...
30. september 2024 | Udstyr | 0 mdr.
Kære Helen Graviditeten skrider fremad og vi er efterhånden ved at have styr...
Viden om børn:
Epiduralblokade ved fødsel
En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.
Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.
Tun og børn
Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.
Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.
Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.