Brev:
Tidlige morgener og ingen appetit
Kære Helen.
Det er længe siden men nu er jeg tilbage.
Albert er nu 1½ år og trives fint. Han er begyndt i vuggestue og det går rigtig godt. Det er et super sted og han har det bare så godt med at være ude blandt andre.
Vores problem er, at han slet ikke interesserer sig for mad i øjeblikket. Jeg synes ikke han får nok i forhold til hvad han plejer. Han gider ikke morgenmad. Jeg kan liste noget brød og en banan i ham ved 8:30 tiden inden vi kører i vuggestue og så gider han bare ikke frokosten som ellers er meget dejlig.
Han spiser masser af brød, men ellers er han faktisk kun til ris, pasta, tomater, kogte gulerødder, majs, ørter, rødbeder, figen/daddelpålæg, spegepølse, hamburgryg, leverpostej, ost, kyletter, fiskedeller, alm. deller, fiskefiletter, æble, banan, pærer, vandmelon, kiwi, melon, figenstænger, kiks og så er det vist det. Han vil gerne ...
... smage på maden men spytter det så ud igen.
Om aftenen spiser vi ved 17 tiden for at undgå for meget træthed, men pt. ryger det på gulvet eller ud af munden. Han tager det ind, tygger på det og spytter det så ud igen.
Er det normal adfærd?
Et andet emne er, at han holder fest allerede kl.4:30-5:30 og vil ikke sove igen selvom han er meget træt. Han sover kl. 19 og der er altså lang tid til middagsluren i vuggestuen. Han klarer det fint da man ikke rigtig kan mærke trætheden på ham, men jeg kan se at han er ved at segne om. Han har sovet 2 lure dagligt indtil for 3-4 uger siden, hvor vi pga. vuggestuestart kogte det ned til kun 1 lur. Den er på 2-3 timer og han virker frisk bagefter, men alligevel vågner han, viklet ind i tremmesengen, uden dyne eller sut og så kan vi ikke få ham til at sove igen.
Er det 1½ års "krisen" der trykker?
Kærlig hilsen
Karoline
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant
Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...
6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.
Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
Viden om børn:
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Natamning
Mælkeproduktionen sker også om natten, og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten. Faktisk er natamning med til at holde din mælkeproduktion igang, fordi du om natten producerer mere af det mælkestimulerende hormon.
De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten, og det er først efter 6 mdr.s alderen, at de fleste børn ernæringsmæssigt ikke længere behøver mælk midt nat. I 6 mdr.s alderen vil barnet kunne spise skemad om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.