Brev:
Dagplejestart, mælkeindtag og sove i eget værelse
Hejsa Helen.
Det er gået rigtig godt siden sidst. Alle mine tanker omkring ammenedtrapning har vist sig at være overflødelige. Min lille dreng har selv sagt fra og bliver nu ammet til natten i min seng og når han vågner om morgenen. Men jeg tror også snart det er ved at være slut med den amning om morgenen, for der er nogle morgener han slet ikke vågner så tidligt og derfor står vi i stedet op og spiser morgenmad.
Men jeg gør mig stadig nogle bekymringer omkring hans mælkeindtag. Han er nemlig ikke glad for at drikke mælk. Jeg laver derfor hans grød på mælk og ved på den måde han har fået ca 250 ml der. Derudover får han lidt smøreost, skæreost kan han lige pludselig ikke lide mere, og yoghurt naturel er han heller ikke interesseret i, heller ikke selvom jeg blander f.eks en banan i. Hvordan får jeg ham til at kunne lide mælk og yoghurt?
Et andet spørgsmål går på hans sovevaner. Indtil nu har han sovet i egen seng men i vores værelse og nu er tiden snart til at mor og far får lidt mere privatliv … Hvordan gør vi bedst det med at lære ham at sove på eget værelse? Han bliver jo stadig ammet til natten og lige nu foregår det liggende i min seng, hvor han som regel når at falde omkuld og så ligger jeg ham over i hans egen seng. Amningen til natten vil jeg meget gerne beholde lidt endnu eller i hvert tilfælde se om han også selv siger fra her også og så måske udskifte det ritual med en lille godnathistorie.
I dag har vi også ...
... rimelig faste rammer omkring putning. Nogen gange et bad og så nattøj på, lege lidt mere, børste tænder, sige godnat til far, synge en godnatsang og så amning. Skal der være mere struktur på når han skal ind og sove i sit eget værelse og hvad med det der med at lære og falde i søvn selv? Hvornår skal han lære det?
Så er han jo også begyndt i dagpleje her for ca 14 dage siden. Og det er meget svært at aflevere ham. Han er i øjeblikket i separationsfasen og har meget stort behov for at være tæt med mig. Han græder og ser bedende på mig, Jeg kan se at det er smertefuldt for ham at sige farvel, det er det selvfølgelig også for mig, jeg græder ikke når vi siger farvel, men er smilende og siger ha en god dag og farvel og skynder mig så at gå. Men når jeg kommer hjem, så er jeg også meget ked af det, for det er så hårdt at vide jeg ikke slår til når han bare har brug for at være sammen med mig.
Jeg skal starte på nyt arbejde her d 2 juni og det er jo vigtigt, han når at blive kørt ind i dagplejen inden da. Hvordan takler jeg situationen bedst og hvor lang tid går der før han bliver glad for at blive afleveret? Nogen gange tænker jeg at jeg slet ikke vil begynde på mit nye arbejde, men vi har bare heller ikke råd til jeg går hjemme mere nu.
Jeg ser som altid frem til dit svar, det er dejligt at kunne skrive til dig, du kommer altid med nogle gode medfølende og uddybende svar. Tak for en rigtig god brevkasse.
Mange knus
Krisser
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
Viden om børn:
Børnevaccinationsprogram
I Danmark har vi følgende børnevaccinations program, som anbefales af sundhedsmyndighederne:
3 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio- Hib 1 og PCV-1
5 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio- Hib 2 og PCV-2
12 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio- Hib 3 og PCV-3
15 mdr.: MFR 1
4 år.: MFR 2
5 år.: Difteri-tetanus-kighoste-polio revaccination
12 år.: MFR 2 og til piger HPV 1, 2 og 3 (MFR 2 til...
Parforhold
Når I bliver forældre vil sammeholdet og de varme følelser mellem jer sandsynligvis blive styrket. I vil se hinanden på en anden måde, og det kan være meget berigende at se sin partner i den nye rolle som mor eller far. For mange føles det som en ny kærlighed, netop at se sin elskede sammen med det lille barn, det lille menneske man har skabt sammen.
Men det nye familieliv, hvor man pludselig ikke mere er et par, men er forældre kan også være svært og kan være skuffende. Måske er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.