Annonce

Annonce

Svar: Sutteflaske og søvn


19. maj 2008

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære Sofie

Det lyder som om at I har en lille dreng der foretrækker den ægte vare og derfor afviser flasken. I kan naturligvis godt blive ved med at forsøge, prøve med forskellig erstatning, forskellige flaskesutter, forsøge når han ligger forskellige steder - i favn, i sin barnevogn, ved siden af jer i dobbeltsengen osv. men vil han ikke, så skal det naturligvis respekteres og du ammer jo og han trives med det og så må det være sådan.

De fleste børn vil fortsat i 6 måneders alderen have behov for 5-6 amninger i døgnet, for at deres mælkebehov bliver dækket. Det er derfor stadig en god idé at tilbyde brystet efter skemad, det behøver dog ikke være lige efter, som du også skriver, men det er vigtigt at tilbuddet er der.

En plan for dagen kan se således ud:

Tidlig morgen 06: Amning og sover videre

Morgen 8: Havregrød, vand af kop

Formiddag 9.30: Frugtmos, frisk frugt i hånden, vand af kop

Puttes til formiddagslur og ammes inden

Frokost 12: Grød eller grøntsagsmos, evt. begynde med lidt kogt kød og fisk i mosen, vand af kop. Tilbydes agurkestænger, brødskorper og lignende i hånden.

Puttes til middagslur med amning mellem 13-14 - tidspunktet afhænger af hvor længe og hvor sent han har sove formiddagslur.

Eftermiddag 16-17: Amning

Powernapppen herefter kan evt. springes over

Aften 18: Grøntsagsmos og begynde med lidt kogt kød og fisk, brødskorper og lignende i hånden, vand af kop.

Puttes til natte med amning mellem 19-20 - tidspunktet afhænger af hvorvidt han powrnapper sen eftermiddag eller ej. Hvis han har sovet her, så vil han sandsynligvis gå i seng mellem 21-22, har han sprunget powernappen over, så går han tidligere i seng.

Sen aften 23/24: Ammes

Nat 24-06: Kan springe amningen over

Som du ser er der her plads til 6 amninger og de store amninger er morgen, eftermiddag og aften. De mindre amninger ligger efter formiddagsmåltid og frokost og er amningerne inden lurene i løbet af dagen.

I 7-8 måneders alderen begynder de fleste børn at kunne spise grød om ...


Annonce

... eftermiddagen og springer her eftermiddagsamningen over. Mange børn vil trives med 4 amninger dagligt i denne alder. I 8-9 måneders alderen kan ofte nedsættes til 3 amninger dagligt og det vil ofte være amningerne efter skemaden der forsvinder helt, hvor amningerne morgen, aften og sen aften bibeholdes. Efter 10 måneders alderen nedsættes til 2 amninger dagligt - ofte tidlig morgen og inden putning om aftenen - nogen vælger dog også at amme aften og sen aften og starter så dagen med grød.

Jeg synes det er en god idé at I forsøger at følge lidt faste tidspunkter for søvn og mad i løbet af dagen og forsøger med genkendelighed i forhold til dette. Hvis han er meget træt, skal han naturligvis have lov til at sove, modsat kan I godt rumstere lidt rundt om ham, hvis I fornemmer at han sover meget længe, så I hjælper ham med at være mere vågen om dagen end om natten og så han får en rytme, som passer godt ind i jeres dagligdag. De fleste børn sover en forholdsvis kort formiddagslur og en lang middagslur, andre sover 2 lure der er nogenlunde ligelange. Sammenlagt har han behov for at sove ca 3-4 timer i løbet af dagen og 10-11 timer om natten - altså ialt 14-15 timer i døgnet.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg ser ikke nogen grund til at kæmpe for at han skal falde i søvn kl 20 om aftenen, hvis han trives bedst med at komme i seng kl 22 og derefter sover godt og mere sammenhængende. Det er fint at I hygger jer - det ændre sig som sagt I takt med at hans sover kortere i løbet af dagen - lige nu sover han jo forholdsvis mange timer i dagtimerne og derfor må nattesøvnen naturligt blive kortet ned. En formiddagslur på en time og en middagslur på 2 vil således naturligt gøre at han puttes kl. 20, hvor en formiddagslur på 3 timer og yderligere to korte lure i løbet af eftermiddagen vil gøre at han først går i seng kl. 22 ....

Ændringen af afføringens farve hænger fint sammen med jerntilskud, broccoli og svesker. Det vigtigste er at hans mave fungerer og at han ikke har ondt.

Håber I hermed er hjulpet videre, rigtig meget held og lykke fortsat:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.

Er fontaneller forskellige

Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...

Læs hele brevet og Helens svar


31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Uro i kroppen - 2 år, 6 mdr.

Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...

Læs hele brevet og Helens svar


13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Mistrivsel i vuggestue

Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bleskift

Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.

Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.

Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...

Læs mere i Babylex

Tidlig født

Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.

Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.

Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.

Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Vi vil bare sige dig tusinde tak!! Det er uvurderligt, at du findes og giver så mange gode råd! Men det bedste er, at du er så anerkendende i dine svar om alverdens små og store problemer hjemme i de små familier. Det er en rigtig rar følelse, at man ikke behøver holde sig tilbage, når man skriver til dig, fordi du aldrig dømmer i dine svar. Så tusinde tak for en fantastisk brevkasse!

Hilsen drengens forældre


Annonce