Brev:
Svært ved at falde i søvn i barnevognen
Hej Helen
Jeg har en datter på 10 1/2 måned, som i den sidste måneds tid har været svær at få til at sove såvel om dagen som om aftenen. Tidligere har hun bare lagt sig til at sove uden problemer, både om dagen som om aftenen.
Om aftenen sidder vi i øjeblikket og vugger hende i søvn, mens vi synger, hvorefter hun bliver lagt i seng. Om dagen er jeg meget i tvivl om, hvad jeg skal gøre.
Når hun bliver puttet og stilt ud, så sætter hun sig op, eller kommer rundt i kravlestilling, og slår den bløde kalesje ned på barnevognen, jeg lægger hende ned og går, og sådan kan vi fortsætte i op til en halv time. Der er ingen tvivl om, at hun er træt, for når jeg lægger hende ned på ny, så er øjnene tit ved at falde i.
Det virker generelt som om at hun har meget uro i kroppen, og har svært ved at falde i søvn og selvfølgelig kan det ...
... også hænge sammen med seperationsfasen. Min datter virker til at være nogenlunde bevidst om at jeg/vi er til stede, selvom vi ikke er i samme lokale. Som mange af de andre børn i den mødregruppe vi går i, så har min datter aldrig været pyldret og ked af det, når hun ikke kan se mig. Det har kun været hvis hun begynder at være træt.
Hun er generelt en meget glad og aktiv pige. Hun kravler, rejser sig, og er begyndt at øve sig i at slippe og stå uden støtte. Hun spiser godt. Hun står op ca. 06.15, kommer ud til formiddagsøvn ca. 08.15, middagssøvn ca kl. 13.00. Hun sover sammenlagt ca 2 1/2 time i løbet af dagen. Hun kommer i seng ca. kl. 19.30.
Hvad har du af ideer til at få hende til at sove i barnevognen? Er det evt tid til at begynde at skære ned på formiddagssøvnen og komme tidligere ud til middagsluren?
Med venlig hilsen
Mig
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Ruskevold
Nogle gange sker det, at man i overskrifter kan læse om børn, der er blevet rusket af deres forældre. Men lige meget, hvor meget eller hvor længe et barn græder eller skriger, så må man aldrig slå eller ruske sit barn.
Et spædbarn der ruskes kan få blødninger i hjernen, som kan medføre hjerneskade eller død.
Kommer du i en situation, hvor du kan mærke at du ikke kan klare barnets gråd og hvor du kan risikere at gøre dit barn ondt, så læg barnet i seng, lift eller...
Sygt barn
Det er altid svært at vurdere hvad et lille barn fejler, og er du i tvivl er det altid en god idé at kontakte lægen. Hellere en gang for meget end en gang for lidt.
De mest almindelige sygdomme hos børn er: Forkølelse, øjenbetændelse, mellemørebetændelse, lungebetændelse, maveinfektioner og skoldkopper.
Symptomerne er ofte: Manglende appetit, ondt i maven, opkastning og diarré samt feber.
Hvis det bliver nødvendigt at indlægge barent på sygehus er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.