Svar: 1. jordemoderbesøg
Hej Thea
Tak for dine pæne ord om min hjemmeside. Designet er jo bla. lavet på baggrund af de mange hundrede tilbagemeldinger, jeg har fået af jer brugere - så tak for det! :o)
Det er dejligt at din graviditet skrider stille og roligt fremad og jeg kan godt forstå du synes det er lidt ærgeligt at du ikke kan komme til din første rigtige jordmoderkontrol...
I uge 16 vil livmoderen gå til et par fingre under navlen og hvis du kom til jordemoder nu, så ville hun mærke efter hvor langt livmoderen gik op, hvor bred den var og så ville hun lytte til barnets hjertelyd. Hun vil endnu ikke kunne sige noget om hvordan barnet vender i livmoderen - det er for tidligt endnu.
Nogle kvinder oplever omkring dette tidspunkt at brysterne spænder og enkelte får lidt mælkeflåd. Det er helt normalt og kun et tegn på at kroppen er ved at forberede sig til amning. Det er her vigtigt at sige at nogle kvinder slet ikke oplever at der kommer mælk fra brysterne i graviditeten og de kan sagtens amme alligevel...
Barnet måler i uge 16 ca. 16 cm fra hoved til hæl og vejer omkring 200g. Hovedet måler ca 3,5 cm i ...
... diameter. Barnet er dækket af små fine dun, lanugo hedder det og man mener at det beskytter barnet hud mod fostervandet. Barnet mangler stadig meget fedtstof i kroppen og ben og arme virker lange og tynde.
Man kan tydeligere se at du er gravid nu. Bukserne strammer sikkert og især folk der kender dig lægger mærke til det. Ligamentsmerter er helt almindelige og skyldes at livmoderen vokser og ledbåndende strækkes. Du kan mærke stik eller jag, hvis du kommer til at lave en pludselig bevægelse, rejser dig for hurtigt op eller lignende og det er helt normalt. Det forsvinder normalt når ledbåndende har givet sig.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Dit blodtryk og din vægt kan lægen informere dig om, men det vigtigste er at du har det godt og at du føler dig rask og sund. Det lyder ud fra det du fortæller som om at det går rigtig godt.
Med hensyn til privat kontrol, så synes jeg du skal tale med lægen om hvad muligheder der er i nærheden af hvor du bor og hvad lægen vil anbefale dig.
Jeg håber du har fået lidt informationer via det jeg kan fortælle dig og dermed har fået lidt ro på - rigtig meget held og lykke med det hele fortsat:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Viden om børn:
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Tidlig født
Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.
Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.
Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.
Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.