Annonce

Annonce

Svar: 1. jordemoderbesøg


15. maj 2008

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Hej Thea

Tak for dine pæne ord om min hjemmeside. Designet er jo bla. lavet på baggrund af de mange hundrede tilbagemeldinger, jeg har fået af jer brugere - så tak for det! :o)

Det er dejligt at din graviditet skrider stille og roligt fremad og jeg kan godt forstå du synes det er lidt ærgeligt at du ikke kan komme til din første rigtige jordmoderkontrol...

I uge 16 vil livmoderen gå til et par fingre under navlen og hvis du kom til jordemoder nu, så ville hun mærke efter hvor langt livmoderen gik op, hvor bred den var og så ville hun lytte til barnets hjertelyd. Hun vil endnu ikke kunne sige noget om hvordan barnet vender i livmoderen - det er for tidligt endnu.

Nogle kvinder oplever omkring dette tidspunkt at brysterne spænder og enkelte får lidt mælkeflåd. Det er helt normalt og kun et tegn på at kroppen er ved at forberede sig til amning. Det er her vigtigt at sige at nogle kvinder slet ikke oplever at der kommer mælk fra brysterne i graviditeten og de kan sagtens amme alligevel...

Barnet måler i uge 16 ca. 16 cm fra hoved til hæl og vejer omkring 200g. Hovedet måler ca 3,5 cm i ...


Annonce

... diameter. Barnet er dækket af små fine dun, lanugo hedder det og man mener at det beskytter barnet hud mod fostervandet. Barnet mangler stadig meget fedtstof i kroppen og ben og arme virker lange og tynde.

Man kan tydeligere se at du er gravid nu. Bukserne strammer sikkert og især folk der kender dig lægger mærke til det. Ligamentsmerter er helt almindelige og skyldes at livmoderen vokser og ledbåndende strækkes. Du kan mærke stik eller jag, hvis du kommer til at lave en pludselig bevægelse, rejser dig for hurtigt op eller lignende og det er helt normalt. Det forsvinder normalt når ledbåndende har givet sig.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Dit blodtryk og din vægt kan lægen informere dig om, men det vigtigste er at du har det godt og at du føler dig rask og sund. Det lyder ud fra det du fortæller som om at det går rigtig godt.

Med hensyn til privat kontrol, så synes jeg du skal tale med lægen om hvad muligheder der er i nærheden af hvor du bor og hvad lægen vil anbefale dig.

Jeg håber du har fået lidt informationer via det jeg kan fortælle dig og dermed har fået lidt ro på - rigtig meget held og lykke med det hele fortsat:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Annonce

Viden om børn:

Fedtcreme - fedtprocent

Der findes rigtig mange forskellige cremer på markedet, og til behandling af børneeksem er det en god idé at vælge fedtcreme. Jo højere fedtprocent cremen har, jo mere fedtet og klistret vil den ofte være - og dermed også for mange mere ubehagelig. Derfor er det en god idé at vælge så fed en creme som muligt, som samtidig virker behagelig - og til behandling af børneeksem i ansigtet er det ofte en god idé at vælge en creme med en fedtprocent omkring 30-40%. Det er ofte også en god idé at...

Læs mere i Babylex

Kravle

De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.

Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det går bare rigtig godt med vores datter :) Vi har ingen kamp ved sengetid længere, hun er endelig begyndt at gå selv og hun stortrives.

Tak, Cecilies mor


Annonce