Brev:
Søvn, kost og amning
Hej Helen
Tillykke med din nye hjemmeside. Den er bare rigtig flot :o)
Nu er min datter ca. 6 ½ måned, og jeg har brug for endnu et par gode råd.
Min datter får 3 lurer dagligt. Hun virker træt, allerede efter hun har været vågen 2 timer. Jeg prøver at trække den, således hun ikke får mere end 3 lure dagligt. Det er indimellem temmelig svært, og jeg er i tvivl, om jeg skal forsøge at holde hende vågen, da hun bliver temmelig pylret/ked af det. Men hvis jeg putter hende efter hun har været vågen i bare 2 timer (hvor hun virker træt), vil hun skulle sove mere end 3 lure daglig, hvis hun skal nå frem til aftenen uden alt for meget gråd. Men jeg synes mere end 3 lure er for meget i hendes alder.
Hendes lurer varer mellem 30 minutter – 3 timer. Det er slet ikke til at forudsige hvor længe hun sover. Nogen dage sover hun meget lange lurer, andre dage meget korte. Derfor synes jeg, det er lidt svært i forhold til, hvornår jeg skal tilbyde hende grød/mos.
Jeg har læst dine dagsplaner svarende til min datters alder, og jeg er i tvivl, om jeg skal vække min datter, således hun kan få mad på nogenlunde bestemte tidspunkter?? Og om jeg skal lægge hendes lure på nogenlunde faste tidspunkter??
Vores dag ser sådan ud:
Tidlig morgenamning, mellem kl. 4 - 6.
Vågner som ...
... regel ved en 6 - tiden, og vil ikke sove mere.
Mellem 7.30 – 8.30 tilbydes grød, afhængig af, hvad tid hun blev ammet.
Puttes mellem kl. 8.30 – 9.30.
Herefter er dagen meget svær at definere, da den er meget præget af, hvor længe hun sover ved hendes første lur.
Jeg går som regel en tur med hende, ved en 17 – 18.30 tiden i barnevognen, hvor hun sover ca. ½ time. Hun puttes til natten mellem 19 – 20.30 afhængig af, hvornår hun vågner efter den sidste lur.
Jeg ammer hende inden hun puttes, og hun sover ofte frem til tidlig morgenamning. Jeg ammer hende ca. 6 gange dagligt og giver hende skemad 3 gange dagligt.
Hun er begyndt at græde, efter hun har spist få skefulde mad. Nogen gange kan vi få hende til at spise mere, andre gange må vi opgive. Hvad kan dette mon skyldes?? Vi varierer hendes mad, og det virker ikke som om, det er fordi hun ikke kan lide maden.
Jeg skal begynde arbejde igen, når hun er omkring 9 måneder. Jeg arbejder i skiftende vagter, og er derfor i tvivl om, hvordan jeg kan sørge for hun får sit mælkebehov. Hun vil nemlig slet ikke have sutteflaske og tudkop er hun også afvisende overfor.
Skal jeg begynde at træne, således hun til denne tid kan drikke modermælk af kop???
Tak for en rigtig god brevkasse.
Hilsen en lidt forvirret mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
Viden om børn:
Rødbede
Fra 6 mdr´s alderen kan du godt begynde at give dit barn rødbede, hvilket mange børn elsker og de kan give mosen en meget flot farve. Rødbeder kan også bages i ovnen sammen med andre rodfrugter.
Du skal dog være opmærksom på at rødbeder indeholder nitrat og derfor kun bør udgøre 1/10 af den portion mos, som barnet spiser. Alternativt bør de kun gives med ca 14 dages mellemrum.
Colostrum (råmælk)
Colostrum er navnet på den mælk der dannes i brystet umiddelbart efter fødslen. Dette kaldes også råmælk og alle kvinder vil danne råmælk, også selvom de føder for tidligt.
Råmælken er meget proteinrig og indeholder antistoffer som er med til at bekytte barnet mod sygdomme og beskytte imunforsvaret. Antistofferne beskytter mod sygdomme ved at beklæde tarmsystemet indvendigt, så bakterier mv. trænger ind i tarmen.
Colostrum er fed og gullig. Den kommer i små...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!
Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".
Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.
Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.
Venlig hilsen
Helt Utrolig Lettet