Annonce

Annonce

Brev:

Tvillinge døgn rytme efterlyses!


11. maj 2008

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Tvillinge døgn rytme efterlyses!

Hej Helen,

Jeg er mor til et sæt tvillinger (dreng+pige) på snart 11 uger. Mit ønske er, om du kan hjælpe mig med at give et bud på en døgnrytme!

Lidt om tvillingerne:

De er født i uge 37 + 2 ved kejsersnit, da de begge var i sædestilling. Benjamin vejede ca. 2700 gram og Mathilde ca. 2950 gram. De spiste godt fra starten, og blev ammet i de første fem uger. I løbet af de fem uger blev suppleringen med flaske gradvist større, da jeg fandt det alt for udmattende og upraktisk at amme to børn – jeg fandt aldrig hvile og hygge, når jeg ammede.

Lidt om, hvordan det kører lige nu:

Tvillingerne får mad som de efterspørger det. Dvs. når de er sultne varmer vi 150 ml. NAN 1, hvor de spiser forskelligt, afhængig af tidspunkt for og mængde ved sidste måltid. Typisk rammer det dog således at de spiser hver tredje time i dagstimerne.

Omkring kl. 20 bader vi dem på skift, typisk et sted mellem 1 til 2 timer efter seneste måltid. Efter badet spiser de det, de nu kan rumme, for at få dem til at spise til natten og falde til ro.

Når de lægges i seng tager det typisk en time til halvanden inden de ikke længere vågner op og klynker. Der er typisk ro fra mellem halv ti og ti om aftenen. Når de vågner trøster vi mens de ligger i sengen (hver deres, men på deres fælles værelse). Går klynken over i gråd tager vi dem op, og sidder med dem til de næsten sover eller er faldet i søvn, og lægger dem så i seng igen.

Benjamin spiser mellem 80 og 120 ml. inden sengetid, og sover typisk til kl. 4 eller 5 næste morgen.
Mathilde spiser mellem 120 og 180 ml. inden sengetid, vågner typisk et sted mellem 1 og 3 og spiser her mellem 100 og 150 ml. Herefter sover hun til kl. 5 eller 6.

Benjamin spiser altid 150 ml. når han vågner om morgenen, og er typisk vågen en time, hvorefter han falder i ...


Annonce

... søvn.
Mathilde spiser mellem 80 og 120 ml. når hun vågner om morgenen, og falder typisk i søvn umiddelbart derefter.

Resten af dagen indtil aftenbadet forløber således:

- Tvillingerne sover i barnevognen (tvillingevogn med separate barnevognskasser) til de er sultne. Der går alt mellem 2 og 4 timer imellem hvert måltid. Dermed er det mere undtagelsen end reglen at de spiser samtidigt.

- Når de har spist og virker trætte er de svære at få til at falde til ro. Det er ligesom om, de ikke kan finde ud af, hvad de har lyst til.

- Vi bruger barnevognen som soveplads i dagstimerne. Er tvillingerne vågne, ligger de på legetæppe eller hygger med mor og/eller far.

- Når de ligger i barnevognen vågner de altid, hvis barnevognen står stille. Der kan indimellem gå ti minutter, før de vågner. Om de er faldet i søvn i barnevognen imens den stod stille, gør ingen forskel – de vågner stadig efter 10 minutter. Dermed får de ikke rigtigt nogen længerevarende sammenhængende søvn i løbet af dagen. Ovenstående gør at tvillingerne fra omkring kl. 16-17 stykker er godt udkørte, og nærmest konstant klynker indtil de sover til natten. Ind imellem dratter de om af udmattelse og sover så måske en halv times tid.

Det er netop i dagstimerne vi virkelig ønsker os en eller anden form for input til rytme, da det kan være svært at nå andet end at fodre og trøste børn, samt rulle med barnevognen hele dagen.

Jeg ved godt at det nok er lidt tidligt at forvente rutiner, men en eller anden form for guideline til optimal klargøring til rutine er nok det vi føler vi mangler mest. Bare sådan at en indførelse af en bestemt rytme ikke kommer som et chok for dem.

Selv rutinen omkring skemad og overgangen til det er jeg heller ikke helt sikker i. Ved ikke om du kender et link til nogle gode plan forslag?

Mange hilsner
Charlotte

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.

Er fontaneller forskellige

Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...

Læs hele brevet og Helens svar


26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.

Græder sig selv i søvn om aftenen

Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...

Læs hele brevet og Helens svar


4. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.

Dagsrytme for baby på tre måneder

Kære Helen. Først og fremmest mange tak for din gode postkasse. Det er...

Læs hele brevet og Helens svar


1. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.

Vågner fra lure hele tiden

Hej. Jeg har en datter på 3 måneder. Jeg kan simpelthen kun få hende til at...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Frysning af babymad

Du kan fryse grøntsagsmos, frugt- og bærmos ned i mindre portioner. Rens grøntsager og frugter grundigt, kog sammen med lidt vand i en tykbundet gryde, blend med kogevandet og frys ned.

Mosen bør kommes i små bægre, der er beregnet til frysning af babymad og som er fri for skadelige stoffer.

Når grøntsags- eller frugtmosen skal bruges, bør den optøs direkte i gryden. Derved bevares vitaminer og mineraler bedst.

Grøntsagsmos kan du med fordel fryse...

Læs mere i Babylex

D-vitamin

Alle børn bør fra de er 2 uger til de er 2 år gives D-vitamin 10 mikrogram (400IE) dagligt. Det gives som dråber.

Børn med mørk hud og/eller børn som går klædt, så kroppen oftest er tildækket om sommeren (lange ærmer, lange bukser/kjoler eller tørklæder) skal fortsætte med D-vitamintilskud (400IE) hele barndommen.

Når børn er ca. 1½ år gamle, vil de kunne tygge en multivitaminpille, ofte knækket i kvarte. Indeholder vitaminpillen 10 mikrogram D-vitamin, bliver...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Jeg vil blot sige dig tusind tak for din hjælp. Min egen sundhedsplejerske synes jeg ikke er til at snakke med, så det er en stor trøst at kunne vende sig til dig og din brede viden. Jeg tror at du kender mig og min søn bedre end hun gør.

Jeg er særlig glad for dine hurtige svar, når jeg ikke har formået at formulere mit problem så jeg har været nød til at spørge igen...

Det er rart at have dig i baghånden og jeg har anbefalet dig til alle de nybagte mødre jeg kender.

Tak!!


Annonce