Brev:
Amning - får hun nok? Kan ikke finde ud af flaske
Kære Helen
Jeg vil høre om du har et par gode råd angående amning af min datter (5 mdr og en uge gammel). Jeg har tidligere ammet min datter 6-7 gange i døgnet og hun har generelt tømt begge bryster. Den sidste måneds tid har hun tit afvist brystet og vil nogle gange kun tømme det ene - derefter bliver hun sur og laver flitsbue.
Skal jeg stole på at hun får det hun har brug for?
I gennemsnit vil hun nu kun have mælk ca 5 gange i døgnet hvoraf 1-2 gange ligger om natten (ca kl.24/01 og evt igen kl.4) Hun vejer ca 7,8 kilo og er ret lang (mor og far er også lange og slanke) - jeg synes bare ikke hun har taget mere end max et kilo på i løbet af den sidste halvanden måned. Er det nok tror du?
For to-tre uger siden begyndte vi at give hende skemad. Lidt ris- eller boghvedemos til morgenmad og kartoffelmos evt med gulerodsmos til frokost og en smule ...
... frugtmos til dessert. Sammenlagt er det nu ikke de store mængder - max en halv deciliter om dagen. Vi giver hende kogt afkølet vand under måltidet - det elsker hun.
Det leder mig hen til næste spørgsmål. Pga problemer med amning i begyndelsen malkede jeg sommetider ud og gav hende med flaske og det gik fint. Nu har hun ikke fået flaske i flere måneder, og da vi prøvede for nyligt med modermælk ville hun ikke. Nu har vi så kommet vand i flasken for at få hende til det og nu vil hun gerne, men kan slet ikke finde ud af teknikken mere, så meget af det løber ud af munden igen og hun får kun små mængder på den måde. Vi har prøvet hver dag i en uge nu og synes ikke der er megen fremgang. Kan hun få dækket sit mælkebehov på anden vis om dagen, når jeg starter på arbejde om 3 måneder - vha kop eller hvad søren skal vi stille op?
Mange varme sommerhilsner fra
Edith
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Babynest
En babynest er oprindeligt en svensk opfindelse, som efterhånden har spredt sig over hele verden. Også i Danmark er det meget populært at bruge en nest til sit barn.
En babynest kaldes også en babyrede, og den bruges til at lægge dit barn i, når du gerne vil have, at dit barn skal føle sig omsluttet og holdt, og du ikke selv kan have dit barn i armene. Det vil sige, at hver gang du lægger dit barn fra dig, fordi du f.eks. skal ordne vasketøj, lave mad, tale i telefon eller...
C-Vitamin
Vitamin C findes i frisk frugt, grøntsager og kartofler. Danske børns indtag af vitamin C er normal tilstrækkeligt og Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor ikke ekstra tilskud af vitamin C til mature børn.
Præmature børn, dvs. børn født før 37 uge har mindre depoter af jern, vitaminer og mineraler end mature børn. Det gælder især for de fedtopløselige vitaminer A, D, E, K, men også for C-vitamin.
På neonatalafdelingerne vil det præmature barn få ekstra tilskud af...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.