Svar: Slem forkølelse og nægter flasken
Kære Maria
Det er altid så ærgeligt når børn bliver syge med forkølelser, hoste, opkast osv. for de spiser næsten ingen ting og det er så hårdt. Det vigtigste er dog at din datter drikker og får væske og det bedste du kan give hende er vand. Du må dog med den alder hun har også gerne give hende lidt kamillete med lidt sukker og måske lidt mælk.
At få lidt varmt at drikke kan løsne slimen og gøre at hun får det lidt bedre efterfølgende. Det samme gør badet - løsner slimen og skaber lidt frie luftveje - hvis hun er meget sat til med slim i svælget, så kan det godt medføre at hun kaster op.
Hvis hun har ondt, så må du tale med lægen om at tilbyde hende lidt panodil. Det kan fjerne tandsmerterne og hendes generelle ubehag og det kan give hende lidt appetit tilbage. 1½-2 timer efter pillen eller miksturen er givet plejer det at virke ret godt, og så kan man få barnet til at tage lidt næring til sig.
Det bedste du kan give hende er tykmælk, A38 og lignende. Evt. med lidt moset banan eller revne æbler i. Det kan være med til at stabilisere hendes mave lidt. Derudover er frisk frugt og bær altid godt - hvis man er lidt forkvalmet, så kan det være dejligt med frugt. Du kan ...
... give hende frisk frugt i hånden eller give hende en potion frugtgrød med mælk på.
Hvis hun er mere til at drikke end til at spise i øjeblikket, så kan du også lave frugtsmoothies til hende. På den måde kan du få lidt vitaminer i hende.
Ellers er det et spørgsmål om at tilbyde hende det hun viser interesse for. Lad hende få mad, som du selv spiser, så hun oplever at I tilbydes det samme og så bær over med hende, hvis hun viser interesse for noget og så alligevel ikke kan have det.. sådan er det at være syg.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Med hensyn til afvisning af flaske og modermælkserstatning, så kan man godt forestille sig at det ikke smager særlig godt, hvis man er forkvalmet og sat til med slim...
Som lægen har sagt, så lad være med at presse hende, men tro på at hun nok skal begynde at tage flasken igen. Prøv evt. at lægge dig med hende i jeres seng, og lad hende ligge med flasken og lege lidt med den selv. Det gør nogle gange at hun så pludselig tager den i munden og drikker. Hun har jo en alder nu, hvor hun gerne vil styre lidt mere selv og viser mere og mere egen vilje og personlighed, så det kan være en måde at møde hende på.
Rigtig god bedring med hende, håber hun snart bliver rask:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
24. september 2024 | Sygdom | 8 mdr.
Kære Helen. Lillebror på 8 måneder fik pludselig høj feber i går aftes -...
24. august 2024 | Sygdom | 1 mdr.
Kære Helen. Jeg har en skøn datter på vej til de 7 uger, som har været et...
26. juni 2024 | Sygdom | 5 mdr.
Kære Helen Tak for dit uddybende svar ang. min søns søvnproblemer. Han sover...
Viden om børn:
Æg
Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.
I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.
Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...
Psykisk udvikling børn
Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.
Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.
I en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Først og fremmest tusind tak for en rigtig god brevkasse, hvor vi som førstegangsforældre har fået svar på rigtig mange spørgsmål, bare ved at sidde og surfe lidt rundt i kategorierne. Dine gode svar har virkelig været en stor hjælp hele vejen igennem.
Bedste hilsner
Malene og Maria på 6 uger