Svar: Sutter på tommeltot
Kære Lone
Børn sutter på tommeltot allerede mens de ligger inde i maven, de øver sig i at sutte og bruger allerede her deres tommelfinger. Det er derfor helt naturligt at mange børn foretrækker deres tommelfinger frem for en sut og i mange tilfælde kan den også være lige så god.
Problemet med at sutte på tommelfinger i stedet for sut er at hvis barnet sutter meget på finger, så kan det påvirke barnets tænder. Da tommelfingeren er meget hård og presses op mod ganen, så kan langvarig og hyppig sutten på tommelfinger gøre at barnet udvikler overbid.
Samtidig så er det at sutte på tommelfinger mindre hygiejnisk og det er sværere at få barnet til at holde op igen (i forhold til at stoppe med en sut) da tommelfingeren jo altid er lige ved hånden og derfor nærliggende at bruge. Man kan ikke lægge den væk og sige at den kun må ...
... bruges, når barnet skal sove...:o)
De gammeldags råd med at smøre noget på fingeren som smager dårligt skal man ikke benytte sig af. I stedet må I forsøge at lirke fingeren ud af munden og putte en sut ind i stedet. Det er også helt fint at give ham en bamse, en sutteklud eller lignende, som substitut for fingeren og det gør ikke noget at han sutter på disse ting - på sigt er det bedre end at sutte på tommeltot. Så må man bare sørge for at vaske det forskellige, så det ikke bliver alt for uhygiejnisk og snasket.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Viser det sig at han begynder at foretrække sin tommelfinger selvom I har forsøgt alt, så må I se hvad tiden bringer. Som sagt vil det ofte være langvarig og hyppig sutten der påvirker tænderne. Mange voksne har suttet på tommelfinger uden at tænder eller finger er mærket af dette...
Fortsat held og lykke og god pinse:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...
Viden om børn:
Fisk og børn
Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.
Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.
Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...
Krydderurter
På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager som f.eks. spinat og salat, kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse, hvis maden gemmes eller ved genopvarmning, og de kan medvirke til dannelse af nitrit. Nitrit kan reagere med blodets hæmoglobin, så det ikke kan transportere ilt rundt i barnets krop.
"Grønt drys"på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.