Brev:
Halsbetændelse, penicillin og vurdering af almen tilstand
Hej Helen.
I søndags fik min datter konstateret halsbetændelse af vagtlægen og er stadig rigttig skidt. Hun har grædt hele natten og når hun hoster brækker hun sig.
Vores egen læge mener, at det går væk af sig selv, men jeg vil for det første høre dig om der findes noget man kan give hende for at lindre hendes smerter for hun græder også det meste af dagen. Hun har heldigvis ikke længere feber, den gik væk onsdag og var ellers oppe på 41 og hun fik panodil i 2 dage. Lægen siger, at man kan give hende kamillethe, men det vil hun ikke drikke.
I det hele taget spiser hun ikke rigtig, hvilket bekymrer mig for hun er så bleg og ikke den tykkeste baby, der findes og hun har også tabt sig lidt. Det skal dog siges, at indmellem gråden (som ellers virker utrøstelig i forhold til hendes normale gråd) kan man godt lige lege lidt med hende og få et grin.
For det andet så ordinerede vagtlægen penicillin til hende, først et præparat og så et andet, for hun kastede op af begge uanset hvordan vi prøvede at give hende det (pipette, sprøjte ind i mundhulen, blandet med vand eller mælk). Det sidste præparat var ellers sødeligt og burde kunne synkes af babyer, og da hun jo ...
... har fået mylicon og panodil mikstur da hun var mindre så har hun altså kunne sluge medicin før.
Det endte så imidlertid med, at vores egen læge efter podning mente, at hun ikke skulle have penicillin, men mit spørgsmål går på hvad vi gør næste gang det blir nødvendigt for det var et mareridt at prøve at skulle tvinge noget i hende som hun ovenikøbet blev dårlig af. Så jeg har brug for nogle råd til hvordan man evt. skal få medicin i hende som ikke findes som suppositorier (som jo ellers er den skønneste opfindelse).
Det er første gang min datter er rigtig syg. Hun har været forkølet 1000 gange, kolik, forstoppelse osv. men hun har aldrig (udover da hun blev vaccineret) været så dårlig, at hun har ligget helt hen i vores arme og kun ville være der, og været for dårlig til at spise/drikke og mærkeligt nok også sove. Det kunne hun slet ikke da feberen var højst, så vi sad bare med hende i armene, mens hun blundede og græd skiftevis.
Jeg synes, at det var et mareridt, jo også fordi jeg var bekymret, men er det normalt de bliver SÅ dårlige og medtaget? Så gruer jeg for alle de børnesygdomme vi skal igennem :-((
Jeg glæder mig til dine råd - du er jo så god :-)
R
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
24. oktober 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
9 måneder og sover ikke igennem om natten
Hej Helen. Jeg kan ikke forstå, hvorfor vores dreng A. på 9 måneder ikke...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
Viden om børn:
Termin
Termin er betegnelsen for, hvornår man forventer at føde, når man er gravid.
Terminen fastsættes normalt til 40 uger efter man er blevet gravid. Termintidspunktet er således sluttidspunktet for graviditeten.
Man beregner normalt terminen efter første dag i den sidste menstruation.
Terminen bruges også til at vurdere, hvor langt du er henne i din graviditet. I løbet af graviditeten tæller man uger, således at man f.eks. siger at kvinder er 34+6 uger...
Sexliv
Der er meget forskelligt hvornår både kvinden og manden har lyst til at genoptage sexlivet efter en fødsel. For nogle par går der mange måneder før de begge er parate.
Mange tror at det kun er kvinden der skal være parat, fordi det jo er hende der har født, men mænd der har oplevet deres kone føde og har set barnet komme ud af vagina, kan også have svært ved at genoptage sexlivet.
Efter fødslen er kvindes hormonbalance anderledes, end før hun blev gravid, og en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.