Svar: Gråd ved aftenamning
Kære Anne Mette
De fleste børn vil i 4-6 ugers alderen have det der hedder appetitspring. Det betyder at de her er ved at være så gamle og så store at de har behov for at få mælkemængden sat op. Ved at være mere urolige, grædende og søgende, så bliver de lagt mere til og derved dannes mere mælk. Det er således naturligt at I oplever en uro og en søgning mod brystet med den alder jeres datter har.
Samtidig er det også sådan at man producere mere af det mælkestimulerende hormon om natten. Det betyder at der ofte er mest mælk i løbet af morgen og formiddag og om aftenen er mælkemængden mindre. Det gør ikke mælken dårligere, men der skal arbejdes lidt mere for at få den ud og jeres datter skal spise små hyppige måltider om aftenen. Netop fordi mælkevolumen ikke er så stor om aftenen, vil den mælk jeres datter får være langt mere koncentreret. De små hyppige måltider om aftenen virker således ved at fylde hende ekstra godt op og gør at hun så kan sove et lidt længere stræk ...
... først på natten. Derfor er det vigtigt at du lader hende spise så hyppigt hun gerne vil.
Det kan hjælpe dig at lægge hende til i forskellige ammestillinger, når hun bliver irriteret ved brystet og slipper og småklynker, så vend hende om og læg hende til samme bryst men i en ny stilling.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det vil også hjælpe dig at lægge hende lidt hyppigere til i løbet af dagen. Netop fordi jo hyppigere du ammer, jo mere mælk producerer du og hvis mælken flyder lidt lettere til hende om aftenen, så oplever du måske at hendes frustration nedsættes lidt.
Mælken kan også ændre smag efter hvad du indtager af mad og visse fødevarer kan også give hende lidt uro i maven. Det betyder ikke at du skal gå på diæt, men du kan godt lægge mærke til om der er vise fødevarer du altid indtager og som du tænker måske påvirker din datter. I givet fald kan du prøve at fjerne dette fra din kost i en periode og se om det gør en forskel.
Jeg håber ovenstående hjælper dig lidt videre, rigtig meget held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
7. september 2024 | Amning | 11 mdr.
Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...
23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.
Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...
Viden om børn:
Ærter
Fra 6 måneders alderen må barnet gerne få ærter. Ærter kan her koges til ærtemos og det samme kan gøres med andre bælgfrugter, som brune og hvide bønner, kigærter og linser.
Barnet optager bedst næring fra ærter og andre grøntsager, hvis de koges.
Fra 9-10 måneders alderen vil mange børn have stor glæde af at spise ærter, det er god træning for at øve pincetgreb og ærter kan fint gives sammen med rugbrød til frokost.
Ærter indeholder protein, samt...
Vitaminer præmatur
Børn der er født præmaturt, det vil sige børn som er født før 37 uge, anbefales følgende kosttilskud:
D-vitamin - 10 mikrogram (400 IE) dagligt. D-vitamin gives som dråber, samt
Jerntilskud:
Fødselsvægt <1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt til 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: Ca. 8 mg jern dagligt i 6 måneder.
Børn som får mere end halvdelen af deres ernæring dækket af modermælkserstatning skal have ½ dosis jern, dvs. ca 4 mg hver dag...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
tak fordi du eksisterer! I 6,5 måned - siden min søn kom til verden - har jeg benyttet mig af din hjemmesiden og læst adskillige hjælpsomme svar/spørgsmål/artikler mm. Hvilken lettelse i øvrigt, at en del førstegangsmødre føler det samme som jeg selv; overvældet af kærlighed, nervøs, urolig, lykkelig, nysgerrig, komplet for meget etc etc:)
Din kærlige og varme jargon gør, at man straks føler sig tryg i at “dele” ens liv og baby med dig!