Annonce

Annonce

Svar: Sovestilling, mad, laktulose og sikke en stor baby


7. maj 2008

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære Tanja

Der er ikke noget problem i at Silke triller om på maven, når hun skal sove. I kan om aftenen vende hende om på ryggen inden I selv går i seng, men hvis hun så om natten triller rundt, så er det helt okay.

Sundhedsstyrelsen skriver: " Når spædbarnet selv kan vende sig, er der ingen grund til at bekymre sig om, at barnet vender sig og sover videre på maven". Citat "Vuggedød kan forebygges - anbefaling for sundhedspersonale 2006".

Du skal altid tjekke din datter, når hun sover. Om natten kan du naturligvis ikke være vågen og holde øje med hende hele tiden, men om dagen skal hun ikke ligge ude eller ligge alene i længere tid uden at du lige ser til hende og tjekker at hun er okay:o)

Det fjerde måltid skemad introduceres ofte i 7 måneders alderen og en plan for dagen kan se således ud:

Tidlig morgen 05-06: Ammes og sover lidt videre

Morgen 7-7.30: Havregrød eller øllebrød, vand af kop

Formiddag 9: Frugtmos eller frisk frugt i hånden, giv gerne lidt kogt mos, sveskemos eller lignende, hold igen med banan da det kan virke lidt forstoppende, vand af kop

Puttes til formiddagslur med amning ca 9.30-10

Frokost 12.00: Grøntsagsmos med kød eller fisk, ristede rugbrødsbjælker i hånden, agurkestænger eller andet at sidde med selv. Vand af kop

Tilbydes amning og puttes til middagslur ca kl. 13-13.30

Eftermiddag 15.30-16: Flerkornsgrød med frugtmos, vand af kop. Tilbydes igen frisk frugt i hånden at sidde med selv og kan evt. ammes, det kan også være at amningen kan springes over

Aften 18: Grøntsagsmos med kød eller fisk, og begynder nu at få mere og mere mad som tager udgangspunkt i det I andre spiser. Hun må gerne få ris, små stykker af indmaden af en frikadelle, sovs af forskellig ...


Annonce

... slags, mad som smager af noget. De lidt gammeldagsretter med sovs er ofte gode - kartoffelmos og millionbøf, boller i karry, frikadeller og flødekartofler osv. Giv hende også kartoffelbåde, kogte blomkål og broccolibuketter og ligende i hånden. Hun skal ikke kun have kartoffelmos men skal have sovs og mos alle slags grøntsager og med kød og fisk og masser af smag.

Puttes til natten med amning mellem 19-20

Sen aften 23-24: Evt. amning inden du selv går i seng. Sover herefter uden mælk til næste morgen tidlig.


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Ovenstående plan skulle meget gerne have god effekt på din datters mave. Så længe maven ikke regulerer sig med hendes indtag af mad, så er det godt og vigtigt at du bibeholder laktulose. Der er ingen problemer i at du fortsætter med dette, - de mave-tarmlæger jeg har talt med siger, at det er langt vigtigere at prioritere at maven fungerer fordi det har betydning for barnets indtag af mad og dermed barnets trivsel.

Med hensyn til Silkes størrelse, så har hun en rigtig fin vægt og højde. Hun er en fin baby, helt naturligt passende i størrelsen i forhold til den højde hendes forældre har:o) Når folk kommenterer det så tænker jeg at du skal prøve at se det som noget positivt. Det handler ganske givet om at de synes hun ser dejlig sund og velnæret ud og for de fleste vil det at "hun ser ældre hun end hun er" være ment som et kompliment.

Det er bare tegn på at du har haft rigtig god mælk til hende og det er rigtig godt. Det er tit sådan at børn der bliver ammet tager rigtig meget på i begyndelsen, men i takt med at hun begynder at kravle rundt, bruge sig selv mere og også skal til at have anden mad, så udligner vægten sig stille og roligt.

Jeg håber hermed at du er hjulpet videre på vej, fortsat held og lykke:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.

Er fontaneller forskellige

Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...

Læs hele brevet og Helens svar


31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Uro i kroppen - 2 år, 6 mdr.

Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...

Læs hele brevet og Helens svar


13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Mistrivsel i vuggestue

Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babynest

En babynest er oprindeligt en svensk opfindelse, som efterhånden har spredt sig over hele verden. Også i Danmark er det meget populært at bruge en nest til sit barn.

En babynest kaldes også en babyrede, og den bruges til at lægge dit barn i, når du gerne vil have, at dit barn skal føle sig omsluttet og holdt, og du ikke selv kan have dit barn i armene. Det vil sige, at hver gang du lægger dit barn fra dig, fordi du f.eks. skal ordne vasketøj, lave mad, tale i telefon eller...

Læs mere i Babylex

Bleskift

Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.

Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.

Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dine altid yderst brugbare svar. Det er en fantastisk service at kunne skrive til dig og få din kyndige vejledning igen og igen.

- Tak fra tvillingernes mor


Annonce