Svar: Aktivitetsplan og kostdagsplan til overvægtig pige
Kære Karin
Det lyder som om at I hos jer er motiverede for at gå igang med en kostomlægning og det er vigtigt at det ikke kun er din datter, der skal ændre vaner, men at det er jer alle sammen. Det skal være et fælles projekt og I har sikkert alle godt af det:o)
Jeg vil anbefale dig at købe bogen "Spis for livet børn" som er lavet af blandt andet Arne Astrup. Du finder den i min bogguide under 'Kost og ernæring'.
Spis for livet, børn! er bygget op omkring et tællesystem, hvor maden er inddelt i farver, som giver et signal om hvad der er godt at spise meget af og hvor man skal passe på. Der er ca. 750 madvarer udregnet i felter og de giver de dækker de fleste menneskers madvareforbrug.
Du skal læse den og så skal hele familien bruge den og leve efter den. Husk at hvis der kun er frugt og ikke slik i huset, så er det frugten der bliver spist. Skabene skal tømmes for kiks, kager og usunde madvarer og der skal være ...
... appetitlige alternativer som netop frugt, smoothies osv.
Jeg vil også anbefale dig at du taler med sundhedsplejersken på din datters skole. Det kan være rart at drøfte det med hende og hun kan være med til at holde motivationen lidt oppe og kan tale med jer om, hvad der vil være godt at spise og dyrke at motion i jeres familie og for din datter.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
For motion og det at blive rørt er vigtigt og du er nødt til at være med og sørge for at din datter er aktiv hver dag. I kan sjippe, cykle en lang tur, evt. løbe (hjerteforeningen har et begynder program), hoppe på trampolin eller lignende og det er hver dag. Hvis I kan cykle til skole i stedet for at køre i bil vil det være rigtig godt og motion skal således medtænkes som en del af dagligdagen.
Forbrugerstyrelsen har lavet nogle kostråd til børn i forskellige aldre, jeg sender dem til dig.
Håber du hermed er hjulpet videre på vej, fortsat held og lykke med projektet:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Sutteflaske
For børn der ikke ammes er det vigtigt at man køber en ordentlig sutteflaske. Flasken skal passe til barnet og barnets evne til at sutte.
Det anbefales at man lader barnet "arbejde lidt for føden". Det vil sige at hullet i sutten ikke skal være for stort. Det at barnet skal bruge kræfter på at sutte er vigtigt for kæbernes og tændernes udvikling. Desuden er der en risiko for at barnet kan få ondt i maven, hvis det får maden for hurtigt.
Sutteflaske-sutterne findes...
Tun og børn
Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.
Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.
Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Jeg ved, at du ikke kan træffe beslutninger på vores vegne, men alligevel vil jeg meget gerne høre dine tanker ud fra din erfaring og viden om børn ...
Dine tanker har tidligere hjulpet os med en afklaring og en beslutning, som set i bakspejlet var den helt rigtige - for os alle tre.
Håber, du igen kan hjælpe os videre mod en beslutning.
Mange varme hilsner,
Hønemor