Svar: Mad, søvn og uro
Kære Sofie
Rytmen for dagen ser umiddelbart fin ud. Jeg kan se at din dreng ofte sover 3 lige lange lure og det er helt fint, hvis han trives bedst med dette. Du må tro på at han selv regulere ind og sover som han har behov for. Jeg vil dog tro at den sidste lur kl. 17 i løbet af den næste månedstid vil blive yderligere afkortet eller evt. helt forsvinde - og igen, så er det også børn som har brug for den lidt endnu:o)
Du tilbyder skemad 3 gange dagligt og fint med amning, han lyder umiddelbart til at være dækket godt ind med både skemad, variation af dette og mælk. Det er fint at du vil forsøge med lidt kød og fisk i mosen. Netop det er med til at give en lille smule struktur, så maden ikke længere er helt fint blendet. Derudover kan du forsøge med havregrød, som jo nok er den groveste grød du kan tilbyde ham - ellers er hirsegrød eller boghvedegrød, eller måske en flerkornsgrød en mulighed, fordi det er lavet med flager og dermed giver en lidt mere fnugget konsistens.
Hvis du gerne vil have ham til at tage flaske, så er det vigtigt at I forsøger dagligt. Ellers vil han fortsat afvise den helt. Du kan evt. lade far forsøge med flasken kl. 22, hvis jeres dreng er halvsovende der, så vil han måske acceptere den lettere. Det er måden at gøre det på og så også, som du allerede har gjort, forsøge med forskellige typer erstatning - de smager forskelligt og måske han bedre kan lide smagen af det ene fremfor det andet ...
Det er helt normalt med natlig uro i din drengs alder. Det handler ...
... ikke om at han er sulten, men om at han motorisk får bevæget sig så meget at han får sig lagt i stillinger som han ikke mestrer at komme væk fra. Han er således sovende og ikke bange eller utryg, men frustreret og irriteret fordi han ikke er i stand til at finde fysisk ro.
Det bedste du kan gøre er at hjælpe ham med at blive lagt rigtigt igen, få en rar stilling at ligge i, atter få dynen over sig og på den måde hjælpes til at komme videre i søvnen.
I løbet af dagen skal du sørge for at tumle med ham, vugge ham og rulle ham, så han får sig selv brugt motorisk og stille og roligt lærer at finde nye stillinger selv.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Netop omkring 6 måneders alderen oplever mange forældre lidt frustration, fordi det er svært at vide, hvordan man skal hjælpe sit barn videre. På den ene side er det som om at barnet hele tiden søger forældrene og selvom man forsøger at være der, så er det alligevel ikke nok, barnet virker generelt utilfreds og pylret uanset hvad man siger og gør - man kan som mor godt føle sig temmelig frustreret og dagene kan virke meget lange... Det er et udviklingsspring og det er dermed en fase I skal igennem. Max har brug for masser af fysisk kontakt og nærhed, også selvom han nogle gange svær at stille tilpas. Derfor må du forsøge i dagtimerne at give ham så mange indtryk som muligt både fysisk og mentalt.
Nyd det gode vejr, lad ham sidde op i vognen og kigge ud, suge verden og indtryk til sig i løbet af dagen, når I triller af sted.
Håber du hermed er hjulpet videre på vej:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
D-vitamin
Alle børn bør fra de er 2 uger til de er 2 år gives D-vitamin 10 mikrogram (400IE) dagligt. Det gives som dråber.
Børn med mørk hud og/eller børn som går klædt, så kroppen oftest er tildækket om sommeren (lange ærmer, lange bukser/kjoler eller tørklæder) skal fortsætte med D-vitamintilskud (400IE) hele barndommen.
Når børn er ca. 1½ år gamle, vil de kunne tygge en multivitaminpille, ofte knækket i kvarte. Indeholder vitaminpillen 10 mikrogram D-vitamin, bliver...
Ører - øreproblemer hos baby og børn
Siden 2005 får alle nyfødte i Danmark tilbudt en screening for hørenedsættelse få dage efter fødslen. Hvis det viser sig, at barnet har en medfødt hørenedsættelse, er det vigtigt, at man får startet behandling så tidligt som muligt.
Mange børn vil have nedsat hørelse i en periode f.eks. på grund af mellemørebetændelse eller væske i mellemøret. Et barn, som gennem længere tid har nedsat hørelse, vil ikke reagere på lyde og vil have langsom eller manglende sprogudvikling. Hvis...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.