Annonce

Annonce

Svar: Mad, søvn og uro


6. maj 2008

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Sofie

Rytmen for dagen ser umiddelbart fin ud. Jeg kan se at din dreng ofte sover 3 lige lange lure og det er helt fint, hvis han trives bedst med dette. Du må tro på at han selv regulere ind og sover som han har behov for. Jeg vil dog tro at den sidste lur kl. 17 i løbet af den næste månedstid vil blive yderligere afkortet eller evt. helt forsvinde - og igen, så er det også børn som har brug for den lidt endnu:o)

Du tilbyder skemad 3 gange dagligt og fint med amning, han lyder umiddelbart til at være dækket godt ind med både skemad, variation af dette og mælk. Det er fint at du vil forsøge med lidt kød og fisk i mosen. Netop det er med til at give en lille smule struktur, så maden ikke længere er helt fint blendet. Derudover kan du forsøge med havregrød, som jo nok er den groveste grød du kan tilbyde ham - ellers er hirsegrød eller boghvedegrød, eller måske en flerkornsgrød en mulighed, fordi det er lavet med flager og dermed giver en lidt mere fnugget konsistens.

Hvis du gerne vil have ham til at tage flaske, så er det vigtigt at I forsøger dagligt. Ellers vil han fortsat afvise den helt. Du kan evt. lade far forsøge med flasken kl. 22, hvis jeres dreng er halvsovende der, så vil han måske acceptere den lettere. Det er måden at gøre det på og så også, som du allerede har gjort, forsøge med forskellige typer erstatning - de smager forskelligt og måske han bedre kan lide smagen af det ene fremfor det andet ...

Det er helt normalt med natlig uro i din drengs alder. Det handler ...


Annonce

... ikke om at han er sulten, men om at han motorisk får bevæget sig så meget at han får sig lagt i stillinger som han ikke mestrer at komme væk fra. Han er således sovende og ikke bange eller utryg, men frustreret og irriteret fordi han ikke er i stand til at finde fysisk ro.

Det bedste du kan gøre er at hjælpe ham med at blive lagt rigtigt igen, få en rar stilling at ligge i, atter få dynen over sig og på den måde hjælpes til at komme videre i søvnen.

I løbet af dagen skal du sørge for at tumle med ham, vugge ham og rulle ham, så han får sig selv brugt motorisk og stille og roligt lærer at finde nye stillinger selv.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Netop omkring 6 måneders alderen oplever mange forældre lidt frustration, fordi det er svært at vide, hvordan man skal hjælpe sit barn videre. På den ene side er det som om at barnet hele tiden søger forældrene og selvom man forsøger at være der, så er det alligevel ikke nok, barnet virker generelt utilfreds og pylret uanset hvad man siger og gør - man kan som mor godt føle sig temmelig frustreret og dagene kan virke meget lange... Det er et udviklingsspring og det er dermed en fase I skal igennem. Max har brug for masser af fysisk kontakt og nærhed, også selvom han nogle gange svær at stille tilpas. Derfor må du forsøge i dagtimerne at give ham så mange indtryk som muligt både fysisk og mentalt.

Nyd det gode vejr, lad ham sidde op i vognen og kigge ud, suge verden og indtryk til sig i løbet af dagen, når I triller af sted.

Håber du hermed er hjulpet videre på vej:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.

Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III

Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Overgang ud af tremmeseng

Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Seng

Mange babyer har ikke brug for tremmeseng i begyndelsen, da sengen vil være for stor og dermed for utryg for barnet. I begyndelsen kan man derfor stille liften i tremmesengen, hvis man ønsker at barnet skal sove i sengen der.

Et barn vil ofte kunne bruge tremmesengen til det er ca 2.5-3 år gammelt og det er vigtigt at vælge en god seng. Her er lidt overvejelser og gode råd:

- Vælg en seng, som måler ca 110 cm x 55 cm. Den størrelse passer til de fleste børn indtil...

Læs mere i Babylex

Angst hos børn

Børn vil i løbet af deres liv have perioder, hvor de er bange for forskellige ting. Man kan skelne lidt imellem frygt og angst. Barnet kan f.eks. blive bange for en stor hund der står og gør - her er der tale om frygt, og det kan være hensigtsmæssigt, fordi det er med til at holde barnet fra en situation, som måske kan være farlig.

Angst ligger lidt dybere og det kan f.eks. være når barnet ikke kan falde i søvn på grund af f.eks. tordenvejr. Når barnet oplever angst, så oplever...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Jeg beder dig om hjælp, for jeg ved ikke hvad jeg ellers skal stille op. Jeg har læst flere af dine råd på nettet og jeg syntes du er hamrende dygtig og har hjertet på rette sted.

Et kæmpe stort TAK fra en fan.

Rikke


Annonce