Brev:
Den kære søvn - 3 mdr.
Hej igen igen...
Min dreng på 3 mdr, har som jeg skrev sidst ingen rytme overhovedet (til trods for at vi har haft en rigtig god rytme)
En evt døgn rytme kunne se således ud:
- I seng kl 22-23 (ammes i søvn)
- vågner kl 6. Ammes liggende i sengen i håb om at han sover videre. Ligger ofte og mosler og sover usamhængende til kl 7-7.30 (tror måske det er luft der driller ham)
- står op 7.30, skiftes, pusles, snakker, ammes igen
- sover ca 8.30-9.15
- vågner igen 9.15 leger, snakker, pusles, bliver træt og pylret efter maks 1,5 time. ammes inden han kommer i barnevognen.
- sover ca. 10.30- 11.15
- vågner igen 11.15. aktivitet i kravlegården evt, eller vil bare hænge på arm og vil ikke rigtig noget. bliver ret hurtig træt igen...
- prøver igen at putte ham ved 12 tiden. Dette lykkedes som regel ikke. Kommer op på arm igen. Efter måske en halv time ammes han og kommer igen i barnevognen.
- sover 30 min.
- op igen ved 13.15 tiden. Leger, pusles, snakker, ammes
- sover igen ved kl 14.30. Sover Gerne 2 timer i barnevogn
- op 16.30. Vågen måske 2 timer. Ammes, leger, far kommer ...
... hjem
- sover kl 18.30-19.30
- 19.30 kommer i bad, Ammes efter behov i løbet af aftenen og sover først helt ved 22-22.30 tiden. Blunder nogen gange lidt hos mig imellem amningerne.
Dette er kun et bud på hvordan vores dag kan se ud mht sovevaner. Nogen dage er det mindre andre dage lidt mere, og tiderne kan man slet ikke sammenligne. Og så er det mere sjældent end ofte at han tager et par timer i træk.
Jeg føler ikke at jeg kan præge ham til at sove længere stræk, han kører helt sit eget løb, hvor jeg bare for en god måned siden bedre kunne hjælpe ham til en rytme, og nogle længere stræk af gangen.
Jeg synes det er frustrerende for mig, at jeg slet ikke kan planlægge vores dag bare en smule. Jeg synes næsten jeg er "på" hele tiden, og synes ikke jeg når at få samlet energi sammen til han atter vågner igen. Du har vel ikke et godt råd:)? Jeg ved godt jeg næsten lige har spurgt om det samme, men denne gang følger der en døgnplan med!
Og jeg tror ikke det er pga sult. Han blev sidst vejet d. 7 april. Der vejede han 5150 gr, og i dag hos lægen vejede han 5850...
Venlig Hilsen
Mona og den vågne Emil
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
12. oktober 2024 | Diverse | 2 mdr.
Kære Helen Min veninde og jeg har fået vores drenge med kun en uges...
Viden om børn:
Svangerskabsforgiftning
Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.
Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...
Frysning af babymad
Du kan fryse grøntsagsmos, frugt- og bærmos ned i mindre portioner. Rens grøntsager og frugter grundigt, kog sammen med lidt vand i en tykbundet gryde, blend med kogevandet og frys ned.
Mosen bør kommes i små bægre, der er beregnet til frysning af babymad og som er fri for skadelige stoffer.
Når grøntsags- eller frugtmosen skal bruges, bør den optøs direkte i gryden. Derved bevares vitaminer og mineraler bedst.
Grøntsagsmos kan du med fordel fryse...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.