Annonce

Annonce

Svar: Bækkenløsning - 15. uge


27. april 2008

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære Sara

Dejligt at høre at det går så godt og at graviditeten skrider stille og roligt frem - ja det er fantastisk at se den lille ligger derinde:o)

Når man er gravid, så går kroppen sig klar på mange måder. Helt fra starten vil der ske en hormonel påvirkning af alle led og ledbånd og leddede bliver lidt løsere. Det gælder dine led i fingre, hænder, knæ osv. - alle led og altså også bækkenleddene. Især i bækkenet er det vigtigt, fordi det jo er der barnet skal igennem på et tidspunkt:o)

Det kan tit være rigtig svært at mærke hvor smerterne eller ømheden kommer fra. Det er svært at vurdere om det er bækkenleddene, ledbåndene (ligamenterne) eller musklerne. Derfor er det en rigtig god idé at blive undersøgt at enten læge eller jordemoder for at finde ud af hvad det drejer sig om. Nogle gange vil man blive henvist til en fysioterapeut, der vil kunne vejlede i hvilke øvelser der vil være gode at lave og hvilke der ikke vil.

Smerter i bækkenet kan skyldes at du overbelaster eller irriterer dine ledbånd og bækkenled, fordi du bevæger dig forkert. Det kan også skyldes ligamentsmerter, muskelsmerter osv.

Det man oplever som bækkenløsning er en påvirkning af ...


Annonce

... leddene, hvor du føler at dit bækken ikke er stabilt. Det føles altså løst - deraf navnet bækkenløsning. Hvis man har bækkenløsning så vil man ofte også mærke smerterne stråle ud. Det vil sige at man kan have smerter i ballerne, i lænden, ned på bagsiden af lårene eller ved skambenet og ned på indersiden af lårene. Smerterne varierer - nogle dage er der næsten ingen smerter, andre dage gør det rigtig ondt. Det kan være svært og gøre mere ondt, hvis du ligger på ryggen, det kan være svært at vende dig i sengen. at gå på trapper og det kan være svært at stå op i længere tid uden at få ondt.

Du er nødt til at beskrive for lægen, hvad det præcist er du mærker, for at han kan vurdere om det er det ene eller det andet du har og derudfra vurdere, hvad man så vil anbefale dig.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Du har ganske givet ret i at sundhedssystem i Slovenien kan være ligeså godt som det danske og at de også vil kunne vejlede dig der. Så kan der jo så blive noget med sygeforsikring, dækning af det gule sygesikring osv. du lige skal sikre dig inden I tager af sted:o)

Jeg håber ovenstående hjælper dig lidt videre og regner med at jeg sikkert hører fra dig igen, når I er nået frem og nye spørgsmål melder sig...:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Annonce

Viden om børn:

Downs syndrom

Downs syndrom er også det man kalder trisomi 21 eller mongolisme.

Alle gravide tilbydes i dag en undersøgelse af risikoen for Downs syndrom hos fostret. Kvinder kan på baggrund at denne undersøgelse vælge om de vil have en abort. Det betyder at antallet af børn født med downs syndrom er faldet meget de sidste år.

Børn med Downs Syndrom er ligeså forskellige, som alle andre børn er det og derfor er nogle mere påvirkede af deres kromosomfejl end andre. Som forældre...

Læs mere i Babylex

Tilstoppet tårekanal

Mange nyfødte børn har en tilstoppet tårekanal. Barnet ser ud som om, at det har søvnklatter i øjenkrogen hele tiden, eller at øjnene konstant virker fugtige.

Tårekanalen er en tynd kanal, som løber fra den inderste øjenkrog til næsen. Det er bl.a. den, der får os til at snøfte, når vi græder.

Tårer er 'øjnenes sprinkleranlæg'. Tårerne løber i en konstant strøm fra øverste, yderste øjenkrog ned og renser øjnene. Øjenvipperne er en slags 'vinduesviskere', og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak for dit svar sidst. Jeg sprang ned og købte din bog "Sådan får du dit barn til at sove!" Den har virkelig hjulpet mig på rette vej. Det er en fantastisk bog.

Jeg kan virkelig mærke et meget større overskud ved at have forstået, at min søn bare mangler den tryghed i at være tæt på mig og mærke de vuggende bevægelser. Det hang mig langt ud af halsen før bare at tænke på det var puttetid. Nu glæder jeg mig faktisk, ved tanken om at min søn jo elsker at lægge i mine arme og putte, og at jeg kan lægge ham fra mig UDEN han sover, og han bare falder i søvn :)

Elias har trods kolik aldrig haft en nat hvor han ikke har sovet, så det gik lige op for mig at de søvnproblemer jeg troede han havde, slet ikke er så slemme. Hvis der da overhovedet er et problem!

Hilsen mor til Elias, 4 måneder.


Annonce