Annonce

Annonce

Svar: Overvægt?


26. april 2008

Kategori:
Alder:
20 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære bekymrede forældre

Der er helt overordnet ikke noget i vejen for at jeres dreng ligger på den øverste kurve. At være 85cm høj og veje næsten 15 kg kan være helt okay, når man er 20 måneder gammel, men jeg kan da sagtens fornemme at jeres dreng er en robust lille fyr...

Derfor er det også rigtig godt og vigtigt at I er opmærksomme på hvad I tilbyder ham af mad og at I sætter en grænse for, hvor store portioner han indtager af gangen. Det lyder jo som om at han ikke selv stopper, men bare bliver ved, hvis han får lov, så det skal han naturligvis ikke have.

Det er fint mad I tilbyder ham. Han får brød (I må gerne begynde at vælge grovere brødtyper nu med højt fiberindhold og lavt fedtindhold), spiser kød, fisk og andet pålæg, får frugt til sine mellemmåltider og så får han også sine grøntsager. I tager udgangspunkt i at I spiser det samme og at han ikke skal have særkost og hvis I hos jer spiser meget sundt, så vil han naturligt også komme til det.

Det er meget vigtigt at I giver ham vand at drikke og at han så vidt muligt ikke får sukker, slik, kage og andre søde ting, som jeg kan se at I også er opmærksomme på.

Det er et stort problem og misforstået godhed, når andre tror de er gode ved børn, hvis de serverer kage og usunde ting eller lader dem overspise. Det er at gøre børnene en bjørnetjeneste og det er rigtig synd. Derfor er det godt, at I gør opmærksom på at han i dagplejen og når han bliver passet ikke skal fyldes med meget eller usund mad, men har bedre af at få et stykke frugt eller lignende.

Det er forhåbentlig ikke tit at de skal have kage og saft i dagplejen? Det har ingen børn jo godt af, så er det altså bedre at hun giver dem noget frugt, laver nogle frugtsmooties eller lignende og på den måde gør ...


Annonce

... frugten lidt anderledes og mere festlig.

Ud over kosten og indtaget af mad, så er det også vigtigt at jeres dreng bliver rørt, at han bruger sig selv fysisk. Det vil f.eks. være godt at I går nogle ture, hvor han får lov til at gå ved siden af sin klapvogn og ikke altid sidder i den. Og i takt med at han bliver ældre, skal han naturligvis lære at spille bold, køre på mini-scooter, løbe på løbehjul, cykle osv. og I skal være opmærksomme på hvor meget han får lov til at sidde inde foran fjernsyn og computer i forhold til hvor meget han egentlig render og leger udenfor.

I gør jer allerede mange gode overvejelser og I kan ikke med den alder jeres dreng har sætte ham på kur. Det I kan gøre er at indarbejde nogle gode spisevaner og sørge for at han har mulighed for at blive bevæget, at han bruger sig selv fysisk. Og det gør I allerede, så det er vigtigt at I bibeholder dette i årene frem.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Hans små buttede ben, når han spæner rundt hører alderen til. Han er stadig ikke så gammel og hans krop lyder helt normal for hans alder. Han vil de næste måneder blive mere og mere aktiv, vil løbe mere end han går og vil også begynde at klatre, gå op og ned af trapper osv.

Hos en 2 årig vil maven fortsat strutte, han vil være lidt hjulbenet og vil i det hele taget have et lidt buttet udseende. Omkring 3 års alderen bliver maven mindre, fordi svajet i de nederste ryghvirvler ændrer og omkring 4 års alderen vil børn have mistet det lidt buttede babyagtige og deres krop vil blive mere rank. Tilgengæld er de tit lidt kalveknæede i denne alder, det forsvinder når de er omkring 5 år.

Der er altså noget naturligt i at jeres dreng ser ud som han gør og har den facon som han har.

Jeg håber mine tanker hjælper jer videre på vej, fortsat held og lykke:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Naturlægemidler - børn

Naturlægemidler er en særlig gruppe lægemidler, der ofte indeholder tørrede planter, plantedele, eller udtræk af planter.

Naturlægemidler er frihandelslægemidler, hvilket betyder, at de ikke behøver blive solgt på et apotek. Læge og apotek behøver således ikke at være involveret i behandlingen, og derfor kan naturlægemidler kun godkendes til behandling af "lettere sygdomme".

Naturlægemidler anbefales ikke til børn under 2 år uden lægens anvisning....

Læs mere i Babylex

Suttekæde

En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.

Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.

Det anbefales at:

- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Når man læser din brevkasse får man indtryk af at mødre har lettere ved at betro sig til dig via brevkassen, samt at du ligesom kan noget i forhold til at "ramme" plet i forhold til, hvad det er folk har behov for.

For mit vedkommende har dine svar kunne give mig noget andet og mere værdifuldt i forhold til min rolle som mor som mine egne sundhedsplejersker (jeg har haft en 4 - 5 stykker) ikke har kunne give mig.

Tak fra en taknemmelig mor


Annonce