Annonce

Annonce

Brev:

Påvirker søvnen den motoriske udvikling


25. april 2008

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Påvirker søvnen den motoriske udvikling

Hej

Jeg har en skøn datter på 8½ måned, som sover ganske meget. Hun vågner ca. kl. 5.30 efter at sovet hele natten uden afbrud. Hun er hurtigt træt igen, men jeg plejer at holde hende oppe i 1½-2 timer, dvs. til ca. kl. 7-7.30, hvorefter hun sover ude i sin barnevogn i 1-1½ time. Det tager ofter et kvarters tid for hende at falde i søvn, hvor hun bare ligger og pludrer. Hun er stortset altid træt efter kun 1½ time oppe, men jeg holder hende helst oppe i 2 timer. Hun når så at sove to gange mere i barnevogene(dvs. 3 gange lur pr. dag) inden vi allerede omkring kl. 18.00 lægger hende i seng. Det føles meget tidligt, men hun er virkelig træt og sover uden problemer til næste morgen.

Jeg kan læse på dine tidligere svar, at hendes soverutiner for så vidt ikke er et problem, så længe hun trives og er glad. Og glad er hun! Men min ...


Annonce

... usikkerhed går på, at hun rent motorisk er lidt bagud. Hun sidder ikke uden støtte på gulvet. Dvs. hun sidder, men kan sagtens pludseligt falde bagud eller til siden. Hun hverken kravler eller kryber. Hun ruller lidt rundt, men virker meget magelig på gulvet.

Jeg lægger legetøjet lidt væk fra hende, og lokker og opmuntrer og det virker også nogle gange, men ofte ligger hun bare og hygger med sine hjemmesko eller blusen. Alt sammen i godt humør. Hun spiser fint og er en glad og "snakkende" pige. Hendes storesøster var også langsom motorisk, men gik trods alt da hun var 15 måneder.

Jeg forsøger at lægge hendes mest muligt på gulvet, men der er faktisk ikke meget gulv-tid, når hun sover så meget og også skal nå og spise og skiftes!

Skal jeg være bekymret over kombinationen af så meget søvn og en lidt sløv motorisk udvikling?

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

C-Vitamin

Vitamin C findes i frisk frugt, grøntsager og kartofler. Danske børns indtag af vitamin C er normal tilstrækkeligt og Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor ikke ekstra tilskud af vitamin C til mature børn.

Præmature børn, dvs. børn født før 37 uge har mindre depoter af jern, vitaminer og mineraler end mature børn. Det gælder især for de fedtopløselige vitaminer A, D, E, K, men også for C-vitamin.

På neonatalafdelingerne vil det præmature barn få ekstra tilskud af...

Læs mere i Babylex

Fennikel, Fennikelte og børn

Fra 6 mdr´s alderen kan du give børn rigtig mange forskellige slags grøntsager. Vær dog opmærksom på bl.a. fennikel, som indeholder nitrat, og som derfor ikke bør udgøre mere end 1/10 af portionen. Alternativt bør det kun gives med 14 dages mellemrum.

Nitrat omdannes let til nitrit. Nitrit i stor mængde giver opkastninger og blåfavning af huden, fordi det reagerer med blodets hæmoglobin, så det ikke kan binde sig og transportere ilt rundt i kroppen.

Det anbefales...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen & Co.

Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.

Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )

Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!

Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.


Annonce