Brev:
Græder og kan slet ikke finde ro
Hej Helen,
Det er ikke ret længe siden, jeg sidst skrev til dig, og jeg var glad for svaret. Tak skal du have. Jeg har taget dit råd angående amning til mig.
Vi har dog stadig store problemer med søvn. Lille Marco (der er 2 3/4 måned) kan bare ikke finde ud af at sove og er meget urolig. Om dagen sover han stort set ikke, eller dvs. han sover måske 3 eller 4 gange 10 minutter men vågner altså meget hurtigt op igen. Jeg synes, vi gør hvad vi kan for at hjælpe ham med at sove.
Når han begynder at gabe en del, lægger vi ham i liften, giver ham sutten og vugger ham så i søvn ved at gå frem og tilbage med liften. Vi lukker ned for persiennerne og slukker næsten alt lys. Alternativt går vi tur med ham i barnevognen, som vi så sætter i haven bagefter. Det er de eneste måder, vi kan få ham til at sove på. Og det er end ikke uden protester. Når vi lægger ham, græder han en del, men falder oftest til ro efter 10-15 minutters vuggen/kørsel. Her forsøger vi at trøste ham ved at give sut (der jo falder ud når han græder) eller holde hånden på maven. Hvis det er slemt, tager vi ham op. Alligevel vågner han næsten altid efter 10-15 minutter. Hans søvnvaner om natten er rimelige. Han sover et sted mellem 1 1/2 ...
... og 3 1/2 time af gangen.
Jeg har prøvet at lægge mig med ham for at se om det hjælper ham til at finde ro men det vil han ikke. Han græder og græder. Han vil heller ikke være i armene på mig, når han er træt. Det er meget frustrerende - også fordi det får mig til at føle, at han ikke er tryg ved mig. Han smiler og pludrer da ellers til mig, når han er frisk og udhvilet og følger mig med øjnene og vi har masser af øjenkontakt. Er det normalt, at ens baby ikke vil falde i søvn med en? Det med at amme i søvn lykkes nogle gange, men da han sluger meget luft, ender det som regel med at han vågner med et hyl kort efter, fordi han gylper.
Min egen sundhedsplejerske ved ikke rigtig hvad hun skal råde mig til. Hun tror, at han simpelthen er blevet så vant til at blive vugget og kørt, at han tror, det altid skal være sådan, når man skal sove. Med andre ord: at det er en dårlig vane.
Hvad skal vi stille op? Jeg (og ikke mindst mine arme, der skal bære liften rundt) er snart slidt op af træthed. Har bestil den bog om hvid støj, du anbefalede men har dog ikke fået den endnu.
Betyder det at han ikke kan falde i søvn uden vug nu, at han ikke vil kunne komme til det senere??
Mange venlige hilsner,
Hanne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
Viden om børn:
Vitaminer børn
Sundhedsstyrelsen anbefaler følgende vitaminer til børn:
- D-vitamin gives dagligt til alle børn, fra barnet er 14 dage, og til det fylder 4 år. D-vitamin er med til at styrke barnets knogler. Der gælder særlige regler for D-vitamin til børn med mørk hud, og børn som får modermælkserstatning.
- Jern-dråber gives til børn, der er født for tidligt (< 37 uger) og til alle børn, som har en fødselsvægt på under 2500 gram. For tidligt fødte børn har behov for...
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Jeg vil blot sige dig tusind tak for din hjælp. Min egen sundhedsplejerske synes jeg ikke er til at snakke med, så det er en stor trøst at kunne vende sig til dig og din brede viden. Jeg tror at du kender mig og min søn bedre end hun gør.
Jeg er særlig glad for dine hurtige svar, når jeg ikke har formået at formulere mit problem så jeg har været nød til at spørge igen...
Det er rart at have dig i baghånden og jeg har anbefalet dig til alle de nybagte mødre jeg kender.
Tak!!