Svar: Flyvetur under graviditeten
Kære Tea
Dejligt at høre at det går så godt og at graviditeten skrider stille og roligt frem:o)
Der er normalt ikke nogen risiko for at flyve når man er gravid, hvis man i øvrigt er frisk og rask. De forskellige luftfartsselskaber har dog forskellige regler for at medtage gravide og det kan være nødvendigt med lægeattest for at deltage i flyvningen og ofte skal man også medtage dokumentation for forventet fødselstidspunkt. Derfor vil det være en rigtig god idé at du kontakter det luftfartsselskab du skal flyve med.
Så vidt jeg ved, vil man normalt kunne flyve indtil man når 32. uge. Du vil således lige ligge på grænsen til august og hvorvidt du skal have særlig tilladelse her, tør jeg derfor ikke sige - igen må du forhøre dig hos luftfartsselskabet.
Der gælder særlige regler for stewardesser, men her ...
... er der jo heller ikke tale om en enkeltstående flyvning, men om et arbejde hvor man flyver hver dag eller flere gange om ugen.
Det kan være en god idé at vælge en gangplads, så der er lidt mere plads og hvis du kan få et sæde over vingerne, så giver det den mest bløde, komfortable flyvning. Det anbefales at du går rundt hver ½ time og at du vipper med fødderne, når du sidder ned. Du kan overveje om du vil tage nogle støttestrømper på. Bæltet skal man så vidt muligt fæstne omkring hoften, altså under maven.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du skal sørge for at drikke rigeligt, så du ikke kommer i væskeunderskud. Man kan som gravid godt lade være med at drikke særlig meget, fordi man så skal tisse hele tiden, men væske er altså vigtigt - også under flyvning.
Jeg håber ovenstående hjælper dig lidt videre, fortsat held og lykke med det hele:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Viden om børn:
Vitaminer børn
Sundhedsstyrelsen anbefaler følgende vitaminer til børn:
- D-vitamin gives dagligt til alle børn, fra barnet er 14 dage, og til det fylder 4 år. D-vitamin er med til at styrke barnets knogler. Der gælder særlige regler for D-vitamin til børn med mørk hud, og børn som får modermælkserstatning.
- Jern-dråber gives til børn, der er født for tidligt (< 37 uger) og til alle børn, som har en fødselsvægt på under 2500 gram. For tidligt fødte børn har behov for...
Navle
Hos det nyfødte barn sidder stadig en rest fra navlestrengen, som vil falde af, af sig selv, når barnet er mellem ca. 5 dage og tre uger gammelt. Det er normalt at det kan bløde fra navlen i denne periode og det kan også lugte fra navlen, da det er en forrådningsproces der sker.
Du skal være opmærksom på at navlen ikke begynder at lugte for meget, da det kan være tegn på infektion. Hvis navlen lugter gennem barnets tøj, er det for meget. Hvis der er rødme omkring navlen, kan...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.