Svar: 8 mdr. dreng begyndt at vågne om natten
Kære Dorthe
Jeg tror du skal skære lidt ned på natamningen. På grund af sygdom har det været dejligt for din søn at blive ammet og være hos dig om natten, men det lyder osm om du ammer flere gange hver nat og for at I begge to får lidt ro, så skal du forsøge at skære ned på dette.
Der er i princippet ikke noget i vejen for at du fortsat ammer ham, når han skal sove, hvis I begge har det godt med det. Men at amme hver time naten igennem eller sidde hos ham i flere timer duer ikke i længden,- jeg kan godt forstå at du er træt.
For din søn er det en vane og det er tryghed at få brystet, hver gang han vågner op om natten. Men han skal lære at sove uden. Når han vågner kl 1 kan du enten tilbyde ham lidt vand og putte ham igen, men du kan også tilbyde ham at komme over i din seng for at få ham rolig og evt. flytte ham tilbage igen.
Det kan godt være at det er for meget for ham, hvis han både skal undvære bryst + din nærhed om natten. Du må derfor prøve dig frem, hvad der virker bedst for jer. Hvis han sover for sig selv, har han ikke brystet at kunne få fat i og derfor vil det ...
... nogle gange være løsningen på stop af natamning, at barent sover væk fra moderen. For andre vil det fungere bedre ved at barent ligger hos sin mor og så langsomt bliver vendt fra brystet, således at barnet ikke længere vågner af savnet af mælk og derefter er nemmere at få flyttet over i egen seng.
Hvis du vælger at have ham i sengen og drosle ned på amningen, så er det vigtigt at du i første omgang sover med en nattrøje, der ikke gør det muligt for ham selv at finde frem til brystet. Derudover så kan du lade ham die lidt, men kun kortvarrigt og så pille brystet ud af munden på ham i håb om at han sover videre uden. Hvis han ligger ved siden af dig i sengen kan du vugge ham ligt ved at holde på hans mave og hofter. En rolig vuggende bevægelse, som du siden kan bruge, når han vågner op igen som trøst i stedet for brystet.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Når du så flytter ham ind i egen seng, så kan du benytte dig af samme rolige bevægelse, så han falder til ro ved det kendte i sin egen seng.
Håber dette vil hjælpe dig lidt videre, så I begge får sovet lidt mere. Din søn har også behov for en sammenhængende søvn.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Erstatning - modermælk
Hvis du ikke ammer dit barn, eller hvis du ønsker at supplere din amning med mælk, så er det meget vigtigt, at du giver dit barn modermælkserstatning. Barnet må ikke få almindelig komælk at drikke, før det er 12 måneder gammel.
Modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Det er af høj kvalitet, der er store krav til produceringen og sammensætningen af modermælkserstatning, og børn der får modermælkserstatning vokser og trives rigtig godt. Modermælkserstatning forhandles som...
Lattergas ved fødsel
Lattergas er en blanding af ilt og kvælstofilte, som man indånder gennem en maske.
Lattergas bruges som smertestillende og er et tilbud til kvinder, der er i fødsel. Jordmoderen vejleder kvinden i, hvordan masken bruges - lattergas virker bedst, hvis du trækker vejret i masken, når du mærker, at der er en ve på vej, og så lægger masken fra dig igen, når veen klinger af.
Lattergas virker på den måde, at kvinden mærker smerten, men ikke lader sig gå på af den, og den...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.