Svar: Hysterianfald?
Kære Helle
Det lyder umiddelbart som om at I har en rigtig dejlig lille pige, som trives og som er i gang med en sund og helt normal udvikling.
Man kan naturligvis ikke udelukke at hun kan være syg, det kan være forkølelse, ondt i ørerne eller andet som gør at hun pludselig virker meget pylret, grædende og ulykkelig. Men når det er sagt, og hvis hun i øvrigt virker frisk og i vigør, så handler det sandsynligvis om at jeres datter er rigtig godt igang med selvstændighedsfasen.
Det er normalt at børn i jeres datters alder reagerer meget voldsomt og det er også normalt at barnet reagerer meget fysisk, når det mangler ord. Når man kun er 1½ år gammel, så er det rigtig svært at sætte ord på sine følelser. Det er det jo faktisk også for mange voksne, så hvordan skal det så ikke være, når man er barn...:o)
Hvis jeres datter reagerer så voldsomt at hun slår sig, hamrer hovedet i gulvet, væggen eller andet, så skal I naturligvis gøre hvad I kan for at forhindre dette. Hun må ikke gøre skade på sig selv eller andre, så er I nødt til at holde ...
... hende. Men ellers er det okay at hun bliver fortvivlet - for det er fortvivlelse det handler om.
Fortvivlelsesanfald skyldes ikke at hun er uartig eller fejler noget slemt, men er et udtryk for at hun lige nu er i en situation, som er svær for hende. Det kan for os være små bagateller, der for hende får hele verden til at falde sammen. Det behøver ikke kun være fordi I siger nej og sætter regler op, det kan også være små ting som bare driller, ting som ikke vil som hun gerne vil.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er altså en oprigtig følelse af "jeg kan ikke mere, jeg kan ikke klare det" og et råb om at få hjælp til at komme igennem det. Derfor har hun brug for en medlidende reaktion fra jeres side, hun skal tages op i jeres arme, hun skal holdes om og hjælpes til at falde til ro. Og I skal forsøge at sætte ord på "Nå skat, bliver du bare så ked af det lige nu", så hun hører at I forstår hende.
Det at føle sig lyttet til og føle sig forstået vil gøre at hun stille og roligt falder til ro og så er det ovre ... lige indtil næste gang:o)
Rigtig meget held og lykke med hende:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Tidlig født
Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.
Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.
Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.
Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.